måndag 6 september 2010

Ny vecka nya äventyr

Jaaa,  så börjar då min nya vecka.

Nytt schema, blir 4 dagars 10 timmars pass, Hoppas det håller!!!!
Vill att allt ska funka.Inga övertider, inget strul, inga probs med ekipaget.
Imorron visar det sig =D

Tar med gps-en bara för att se om hastigheterna stämmer överrens. Är ju trots allt några mil att köra.
Skönt sen att veta vart peken ska vara på hastighetsmätaren utan att behöva åka dit.

25, 25 far vi iväg imorron =D  Kramz o natti natti alla.

Har du inte kollat så har du ingen koll //PC

söndag 5 september 2010

Jungfrufärd att minnas

I torsdags skulle jag göra min jungfrufärd på körningen till Linköping. Hade då åkt med i tre dagar så rutinerna hade ju redan infunnit sig kring hur man skulle köra och vad man skulle göra.

Min mentor och jag kom överens om att börja lite tidigare så vi kunde kontrollera olja och vatten i aggregaten. Detta iom det var ett ekipage jag skulle köra som inhyrda brukar använda och de bryr sig inte så mycket om att sköta och kontrollera saker och ting. Olja och vatten var ok men dock var det tomt med olja i lastbilen. Vi fyller på och jag gör mig i ordning för att fara iväg.

Kommer iväg och är glad i hågen, är ju min första körtur för min nya arbetsgivare och jag känner att allt kommer att gå väl. Är på G att ringa mor min och tala om hur gött det känns, men ringer först till min mentor och hör om det är ok att sätta på aggregaten redan vid Hjälmaresund istf en bit efter Katrineholm. Visst säger han och jag stannar. Går ut och ser en mindre oljekatastrof. Allt på vänster sida av lastbilen är svart av olja som sprutat ur påfyllningsröret!!!!!

Kollar direkt om där finns någon olja i motorn. Stickan är torr som ett fnöske. Fyller på med 4l olja, stickan visar "nada", mätaren visar 2l när jag startar bilen. Jeeeessssuuuuussss!!! Ska vara nere i Linköping vid fyrasnåret, och nu är klockan kvart i tre!  H----e!!!!!

Ringer min mentor, han är på g....kommer efter några minuter, checkar och kollar expansionskärlet. Där är en massa skum. Japp, bara och konstatera vad vi tror, topplockspackningen har rykt åt helv-e. Ringer chiefen, inväntar svar. Efter ca 40 min får vi reda på att det kommer en hyrbil så min mentor far iväg som första bil ner istf för mig, han ska dessutom in på operation på fredagsförmiddagen....Jag blir kvar och väntar....och väntar....och väntar.....

Vid halv nio kommer bärgaren med en extra bil.....tar över halvtimman och fixa allt innan jag äntligen kommer iväg. Väl på väg kollar jag på instrumentpanelen och ser att där finns knappt en kvarts tank diesel!!! Ringer i panik och hör var det finns IDS-ställe så jag kan tanka. Blir i Katrineholm. Puhhhhhhhhhhh. Kör vidare efter tankning och kommer slutligen ner till Linköping. Ringer och kollar innan jag väl är framme på plats, helt ok att jag ställer bil och släp i varsin port, ingen annan som väntar. Kommer dit och backar in släp och sen bil, går in och börjar lasta. Visar sig att jag knappt fyller släpet!! :/  Får höra att det beställt extra bil och släp men de fick bara dit en bil. Skulle de även fått släpet skulle jag inte behövt åka ner. Ska man skratta eller gråta??? Kan säga, tur de inte fick släpet efter all väntan jag gick igenom. Efter lastning kopplar jag ihop bil och släp och far så äntligen iväg.

När klockan slog 05:30 hade jag slutligen farit hem och lossat det lilla jag hade på släpet och parkerat ekipaget. 06:25 ungefär tror jag mina ögon slog igen och jag sov. Då hade jag i princip haft en 17,5h arbetsdag.

Det var min jungfrufärd på mitt nya jobb :D

Imorgon är en annan dag.//PC