måndag 8 mars 2010

Kvällsmat

Ojjj vad klockan tickade iväg. Dags att inta lite kvällsmat och det kan ju bara bli bra, halv pizza kvar från igår!!!! Yaaammmmmiiiiiiiii! Och på denna måste man absolut slänga på lite bernaisesås, iaf när man känner sig så svulla sugen som jag gör nu  ;)    Som tur är så har jag matlådan klar till imorron, blir makaronilåda med korv och bacon, brukar oftast ha köttfärs, men det blir nog mumma det här med.

Smaklig spis

Dagens bedrifter

Då var man hemma igen. Dagarna tycks bara gå fortare och fortare. Dagen började ju rätt roligt när vi fastnade med lastbilen precis utanför carporten. Snön som snöslungats ner från taket hade fryst till och var rätt hårt packat, ca 20-30cm. Gick bra en bit att backa, men sen satt vi där, kom varken framåt eller bakåt. Läraren skulle försöka att visa vart skåpet skulle stå, men det slutade med att vi fick hämta spadar och ta dän snön vid däcken och det bakom bilen fick den andra läraren ta bort med hjullastaren. Väl ute och framme vid släpet för att koppla till så börjas det med detta att det måste vara precist. Backa till, försöka låsa draget genom att "jucka" med bilen fram och tillbaka och inget händer. Då detta drag är ett manuellt så kunde vi inte använda tryckluften heller för att hjälpa till, så Julia var lite off när hon fick försöka några ggr att backa till. Till slut gick ju även det, men gissa om tiden då hade gått fort. Var redan fikarast!!

Vänstersvängsdags. Innan lunch lyckades jag iaf backa in genom sista konorna 2 hela gånger, dock vart det ju inte den mjuka fina svängen och inte stod jag spikrakt heller i slutet, men jag gjorde det iaf :D. Julia som jag åkte med idag imponerade stort, man blir lite avis när man ser att det ser så självklart och enkelt ut och sen när man själv sätter sig vid ratten går allt åt alla andra håll än det ska. Men skam den som ger sig. Efter lunchen satte jag två backningar direkt och sen började det jävlas igen men får ju tänka på att det bara är första dagen trots allt.

Kim och Göran fick äran att vara först ut på väg med släp. Hade varit riktigt roligt och det hade även gått väldigt bra. Avis!!!!!!  ;)   Får se om jag hinner ut något denna vecka. Vi är sex stycken i vår grupp så det borde ju hinnas med om de tar två om dagen. Hoppas hoppas.

Morgondagen bjuder på mer vänstersvängar och sidoförflyttningar. Hann inte med det senare något idag så det får vi tuta och köra på imorgon.

Ratta lugnt :D

Obs! Denna bild är ej från idag, men lika soligt och fint har det varit.

Backning med släp

Måndag och ny skolvecka. Schemat säger backning med släp och det kan behövas. Var ju ett tag sen man satt bakom ratten iom vi har hållit på med truck- och kranutbildningen. Får verkligen hoppas att det går bra från början och inte skiter sig, så att man sitter där i förarhytten och svär och svettas och blir helt utmattad. Vänstersväng har jag inte gjort än så hoppas sidoförflyttningen funkar så att det blir vänstersvängsträning. Är ju lite avis på de i klassen som hunnit ha så många backdagar nu att det gör svängen på ett huj. Jaja, bara hoppas att man lär sig fort :)


Något annat roligt som kanske händer under veckan är att en av lärarna sagt att vi kanske ska få åka ut på väg med släp för första gången. Jääädrar va pirrigt!!! Speciellt nu när vägarna är som de är, snöiga, moddiga, halkiga, smala osv osv. Men det är ju egentligen jädrigt bra att få träna på det nu för det kommer ju trots allt en vinter varje år.