tisdag 9 mars 2010

Ansvarsfull

Så har man gjort sitt ansvarsfulla och delaktiga jobb genom att ha varit på styrelsemöte här i föreningen. Ibland tar det emot något så oerhört att behöva ta sig iväg på detta, men samtidigt är jag sån att jag gärna vill ha pejl och kontroll på vad som händer, vad som har hänt, hur ser ekonomin ut, vad behövs göras osv osv. Egentligen är det också rätt kul, man lär sig oerhört mycket att sitta i styrelser oavsett vad det gäller. Man lär sig att förstå lagar, leta i lagar, se till allas bästa, lära sig att fatta obekväma beslut, ekonomi och budgetar och en hel del annat.

Har t o m varit så duktig att jag redan skrivit protokoll för dagens möte samt åtgärdslistan. Detta kan jag helt klart tipsa om till er som sitter i styrelser och kanske inte redan har, åtgärdslista som punktar upp vad som ska göras, vem/vilka som ansvarar för det, när punkten öppnades, kommentar och status. Enkelt för alla att se vad de har på sitt bord för tillfället och ingen kan missa pga av att något protokoll kanske försvunnit, eller att man helt enkelt glömt. Punkterna stängs inte förrän de är klara och slutdatum sätts. Denna lista är alltid sista punkten på dagordningen där man går igenom punkterna som ska stängas och de punkter som ska läggas till. Detta är också ett bra dokument inför en årsberättelse där man kan se vilka delar som kan vara värda att ta med så att medlemmarna ser att styrelsen gör ett bra jobb. :)

Jaja, nu är det dags och hjälpa guben och skriva lite på deras Grovplanering för denna termin. Är som sagt inte klokt vad fint väder en lastbil och släp kan göra för både humöret och produktiviteten.

Nanna gott och dröm sött.

Underbart

Vilken underbar dag det har varit, från tidig morgon fram till nu. Solen har visat sig från sin bästa sida och man kan ju inte göra annat än att le :)

Dagen på skolan har också varit helt otroligt rolig idag. Började med sidoförflyttning och självklart gick allt åt h-e, medan Julia rattade som värsta gudinnan. Snacka om att man kände sig pressad, avis och även irriterad på sig själv att det inte fungerar. När det så småningom var min tur igen, dags att andas sakta, ta det lugnt, och försöka göra som hon gjort tidigare (satt ju bakom ryggen på henne så jag kunde se i speglarna hur hon tänkte och även hur hon sen rattade). Och gissa om det gick? Jo, ta mig tusan, precis innan lunch fick jag till två backningar på raken, raka och snygga rakt in i fickan. Jisses om man blir glad när man märker att det släpper. :D :D

Efter lunch så var då dags för det stora "mandomsprovet". Ut på väg med släp för allra första gången. Fy h-e vad roligt det var!!!!!!!!!! Nu börjar det kännas på "riktigt" att vi verkligen kör lastbil och släp. Det gick kanonbra för både mig och Julia, och visst var det pirr i magen innan man satt vid ratten, men väl där, så släppte det rätt snabbt. Men oj om man är lång och stor! Tar mer tid än man tror när man t.ex ska svänga vänster och få över hela konkarongen. Får nu bara hoppas att det töar till mer så att vägbanorna blir bara så vi får fler chanser att testa på. Fr o m vecka 15 är det planerade körningar på väg, men inte helt fel om vi hinner få lite mer smak och erfarenhet innan.

Jaaa, vad ska man säga. Vilken underbar dag :D

Styrelsemöte kl 18, kommer att gå bra det med även om jag inte egentligen var sugen på det imorse. Men se vad lite lastbil och släp det behövs för att man ska bli mottaglig och glad för allt.

Ratta lugnt :D

Morgonljus

Ligger och sover skönt och har en massa drömmar om skrotvolvon, vaknar abrupt av att Kleo jamar och härjar i sängen. Tittar på klockan och har ju hela 20 minuter kvar innan väckarklockan ringer men inser att det är kört. Går upp för att ta första morgonblosset och inser, det är redan ljust!!! Pippifåglarna sjunger, känns lagom kallt och det är så ljust så man nästan blir rörd. Vi är verkligen på väg mot rätt håll.

För er som har katt så rekommenderar jag verkligen denna youtube länk. Blir inte mer sant :D


Ha en underbar dag och idag lär solen skina