söndag 14 mars 2010

Verkligheten kommer alltid ifatt och det med stormsteg.

Då har man vaknat upp i sin egen säng, solen skiner och katten härjar. Ordningen återställd.

Kryssningen blev helt klart lyckad och jag har haft roligt roligt roligt :) Även fast man åkt på ett antal sådana här kryssningar så verkar man aldrig lära sig att krypa ner i god tid.

Kvällen började med en helt utsökt måltid på Ellas krog. Förrätterna var så stora att de egentligen skulle kallats huvudrätt, men det är ju inte ofta man faktiskt får valuta för pengarna. Huvudrätten, 180g biffstek med gorgonzolamousse och rödvinssky och den var så fint stekt att allt bara föll samman i munnen. Mat är verkligen livet. Bad servitrisen att välja de viner som skulle passa bäst, och iom att det var afrikanska veckor på båten så blev det ett sydafrikanskt rött. Och det var som att dricka guld. Smakrikt, lite oljigt som det ska vara och så underbart gott. Naturligtvis espresso och en sambuca som avslutning :)


Sen var det bara att parta som aldrig förr!! Baren, murphys stout och glennfiddich, in på danssidan, grogg med blinkade isbit, nån öl hit och dit och jaaa, vet inte vad det vart på slutet. Dansbandet som spelade var en överraskning måste jag säga. En ganska späd liten tjej som sjöng, men hon hade röstresurser så det hette duga. Mitt i allt smäller de av Rage Against Machines Killing in the name. Mina ben bär mig fram till dansgolvet alldeles av sig självt, och där börjar jag hoppa och ha mig som aldrig förr. Folket hänger på och det ser nästan ut som en moshpit :D Alltid älskat att dansa och att gå upp och göra det själv är inget som hindrar mig. Saker och ting lugnar ner sig, dansbandet har spelat klart och nu är det musikanläggningen som spelar.

Tomt på dansgolvet och jag går ner och tar det helt i egen besittning. Dansar skrattar har roligt och lurar ner folk som sitter och tittar som om man vore tokig. Helt plötsligt är vi massor som dansar, igen! Så där håller det på ett tag och avslutas med att jag dansar helt solo till ett Michael Jackson medley och tänker bara att den här kvällen verkligen kommer att sätta sig i mina minnesfack. :D



Klockan börjar väl nu närma sig 3-4 på morgonen, tror jag, har ingen uppfattning alls. Vi går till rökrummmet som är i anslutning till danssidan och där sitter nu ett helg gäng med folk, bl a det afrikanska bandet som spelat lite här och var på båten. Naturligtvis sätter vi oss och börjar språka med dem och de är ju helt underbara.

De sjunger även Happy birthday för mig på både afrikanska och engelska i lite reaggemode. Mitt i allt kommenterar jag att om jag och guben gifter oss så skulle de ju kunna komma och spela, och naturligtvis så ska det direkt utbytas mailadresser mm. Får deras businesscard med allt, så vem vet. Skulle man ha ett riktigt afrikanskt party i framtiden så vet jag ju iaf vart jag ska vända mig.


Tiden rusar iväg och de behöver gå och vila, det är klart, spela varje kväll/dag på båten så lär man ju ta hand om sig. Guben och jag sitter kvar och det är då det där dumdristiga inträffar, man vill ha mer öl och cigaretter. Nu är klockan närmare 9 och sängen borde ju vara alternativet, men icke då.
Vi går till cafét och jag roffar åt mig... MAT!!! Man betalar per vikt, så det bidde en schnitzel, köttbullar, brunsås, pot.mos, potatis, lingonsylt och en bit currykyckling. Guben tittar på mig som att jag inte är klok på en fläck, men måste bara säga att aldrig aldrig någonsin har varm mat på morgonen smakat så bra :D Tog faktiskt bara vatten till maten, insåg att enough is enough. När klockan nu börjar närma sig 11 kommer den där avgörande punkten, sängen eller fortsätta "in the fast lane"?? Som tur var vann sängen denna vända, fick ca 3-3,5 timmars sömn och sen upp och försöka få i sig något, igen.


Resten av dagen var väldigt lugn för min del. Cola cola cola cola och åter cola :D Verkligheten kommer alltid ikapp och den gjorde det med stormsteg. Kvällen innan är jag ung och partywild, nu sitter jag och tycker synd om mig själv och lider som värsta åldringen. Kan verkligen en natt göra sån skillnad vad gäller åldern ;) ??!!??
Resan på bussen hem bestod i att lyssna på några fyllekråkor från Enköping och sen var det iPhoneläge med melodifestivalen. Bra låtar rakt igenom är min spontana reaktion. Hoppas lite på Anna Bergendahl och väl hemma sen, nerbäddad (fortfarande tyckandes synd om mig själv) så går hon och vinner. Helt ok!!!

Har nu vaknat och inser att jag fortfarande iaf lever, redan fått mail från Oscar i det afrikanska bandet så naturligtvis har jag nu addat honom på FB. Kaffekoppen står här bredvid och mina tankar är bara, krypa ner i sängen eller lägga mig här på soffan med de tre F:en, fosterställning, filt och fjärrkontroll. Oavsett resultat så är allt bra.

Man fyller bara 40 år en gång i livet och tur är väl det!!!







Lev väl och må solen skina.