söndag 21 mars 2010

Födelsedagspresenter

Igår kväll var det som sagt restaurangbesök på Fragolino och maten var verkligen god, och framför allt mättande. Blev en fyrarättersmiddag med en makalöst god espresso som avslutning. Var så stinn och mätt så jag nästan var illamående efteråt men det kan man ta när man så sällan är ute och äter. Gubens mor var mätt redan efter antipaston och första varmrätten så hon fick t.o.m. en doggybag med sig hem med den andra varmrätten som hon inte orkade röra ens. Trodde bara detta skedde på kvarterskrogar mm så vi blev alla förvånade. Men kul att hon i alla fall ev får smaka på maten idag :).



Mellan andra varmrätt och efterrätten var det så dags för presentöppning. Gubens brorsjäntor var bara för roliga, korten de själva skrivit grattade mig till min 70-års dag!!! Och så hade de även skrivit "faster" fast de vet att jag ogillar det ordet något så in i bomben. Men allt var ju så klart med glimten i ögat ;) Fick även en banan??!!?? som de skrivit på, var får de alla idéer ifrån? ^^

De "riktiga" presenterna som öppnades sen var något som jag verkligen önskat. En digitalkamera Canon Powershot SX1 IS med en del tillbehör och en kaffebryggare Bosch Private Collection TKA6003V. Nu har vi inte längre några ursäkter för att inte gå ut och fotografera. Vår gamla Canon Powershot slutade fungera för länge sedan och sen dess har vi bara haft en liten enkel kamera som det inte går att göra så mycket med. Hoppas verkligen lusten och viljan att fota nu dyker upp igen så man kan lägga in lite bilder på Fotosidan.

Mitt första macro jag tog med gamla PowerShoten.

Säg Cheeeeeese :D

Nu går det undan

Vaknade, gick ut för morronblosset, och vilken förvåning när jag såg en del av gräsmattan! Nu verkar töandet verkligen ha kommit igång och det går verkligen undan. För ett par dagar sedan var det ju fortfarande rätt så kallt och mycket snö, och nu ser man vägbanor och cykelbanor och alla snöhögar minskar i storlek i raketfart. Fortsätter det i den här takten så är det nog snöfritt till stor del i april. Härligt. Nu väntar man bara på att det ska komma lite videknoppar, snödroppar, krokusar och alla andra små vårtecken som ger hopp om att sommaren är på väg :)

Det som göms i snö kommer upp i tö  :)