måndag 29 november 2010

Nu har jag gjort det!

Slösat och åter slösat på mig själv :D

Har blivit kläder, stövlar, skidpaket (både till mig och guben), ännu mer kläder!!!!
Detta kan man nästan bli beroende av, speciellt när det är så lätt att beställa via nätet.

Trodde inte det kunde vara så kul att spendara pengar men det är det. Att prova kläder och skor däremot är inte så kul, iaf inte vintertid. Man svettas ju som en gris!!! Men jag tog mig igenom den pärsen utan problem. Tänk om det varit för ett år sen?? Då hade jag inte ens jättat gå in på klädaffären utan att få panikångest.

Är så lycklig att jag mår bra.

Nu sitter jag bara och väntar med spänning att alla toppar ska komma som jag beställt så man får ihop det med jeansen och stövlarna jag inhandlade igår :D



Pengar är till för att rulla (tydligen :) ) //PC

fredag 26 november 2010

Är det så här det är kanske?

Har precis betalat räkningarna och sitter här med ett leende.

Kan det verkligen vara så här, att det kan bli så mycket pengar över?????
Min gube och jag har levt tillsammans i snart 21,5 år och det har varit knakigt med pengar. Bilar som blitt stulna så man måste köpa ny, bostadsrätt kostar pengar, husvagn (jaaaa, jag vet!!), krockad bil så inköp av en ny-beg, osv osv...vi har levt med avbetalningar i stort sett hela vår tid tillsammans.

Sen, får guben för sig att bli kock (herre min jeee vilken lycka), går utbildning på 40 veckor typ med lån, samtidigt är jag ju långtidssjukskriven. Ni kan tänka vilken enooooorm inkomst vi har. Sen när han väl är klar och får jobb, då börjar min sjukskrivningsperiod ta slut och den nya regeringen jagar med blåslampa. Som tur är så har jag precis precis innan fått för mig att jag ska ändra bana, ni vet, bli chaffis.

Ekonomiskt, jo, tar inget studielån för de 40 veckorna jag går utbildningen utan vi försöker leva på de sparade pengar vi har, guben jobbar 62,5%...ja ni förstår, inkomsterna är fortfarande enorma....NOT.....

Idag, jag mår asabra, jobbar som en toka som chaffis, får LÖN!!!! :D  Guben jobbar på sitt och efter nyår kommer han jobba 100%. Fatta!!!! Vi har pengar över nu som vi aldrig haft, efter nyår blir det ännu mer.....

.....kanske läge att börja göra det jag inte gjort på länge.....ta vara på mig själv och slösa på mig mig mig mig mig!!!!!!!  Jag är för faen värd vart enda öre. Så e de bah.

Det är såna insikter man kommer fram till till slut.

Just ja, med tanke på hur jag varit och inte kunnat säga NEJ. Idag eller rättare sagt igår gjorde jag det två ggr med besked. Nae, inte elakt sagt, men sa Nej och kollade mig själv först. Py paen så skönt när man kunde göra det och kände att man gjort rätt samt att ingen tog illa upp och förstod helt och hållet.

I will be back, säger snarare, I'm back //PC

Halka och vinterkörning

Förrförra veckan på natten till onsdagen kom den första snön här hos oss och den kom med besked. Skulle köra en Coop-körning och arbetspasset började kl 02:30 men jag tänkte då vara förutseende så var redan vid kupan strax före två. Haha, vad det hjälpte. Stod och försökte gunga igång ekipaget i närmare en timma och kom ungefär 10m. Bara att lossa släpet och åka och lasta bilen. Allt löste sig men blev en dag med ca 2-3 timmars övertid.

Nu, denna vecka som varit var dock värre. Kaos och åter kaos i Stockholm med isgator, snö och panikslagna bilister. Övertid inget att snacka om. Sen till lossning, helt klart. Hunnit lämna bilen i tid till nästa chaufför, nae inte riktigt, förutom inatt :) Allt snurrade på och funkade något helt otroligt, trots snö, ishalka, köer och lite panik emellanåt. Ekipaget jag kört denna vecka är en volvo automat och den spinner för ingenting, så det gäller att hålla i hatten :)....och ratten förstås.

En sak jag inte tänkt på innan när det gäller att lossa gods till kunder under vintertid är hur farlig bakgavellyften är! Med lite snö och väta på så är det värsta skridskobanan och där ska man snurra och ha sig med pallar/burar som väger upp till tonet. Häromdagen när jag skulle lassa bilen fick jag veta det med besked. Druttade på rumpan två ggr då skorna vägrade greppa och godset ville något annat. Tror inte de flesta personer vet och förstår vilket yrke chaufförerna har. Har läst många små inlägg här och där där det framgår av chaufförer att de känner sig ouppskattade och jag börjar förstå varför.

Som sagt, vi kör inte sakta för att vi tycker det är kul, vi hamnar inte i diken för att det är skoj, vi brer inte ut oss i rondeller/korsningar för att jävlas utan gör det för att vi behöver utrymmet och speciellt nu när det inte plogas upp ordentligt så allt är smalare än normalt. Vem vill riskera livet i onödan??




Att leveranserna blir sena må hända, men alla lär väl vara glada att de iaf kommer sent om sider. Vad skulle ni alla göra utan mat i affärerna :)

Varje snöflinga är unik precis som du. //PC

onsdag 17 november 2010

Det trodde jag inte om mig.

Jag är tydligen FB-addicted!!!!!!
Sidan ligger nere för tillfället, eller rättare sagt, jag kommer iaf inte in på Facebook och jag bara känner hur tossig jag håller på att bli. Är det verkligen normalt?? Från allra första början ville jag inte ens registrera mig, men halkade in på ett bananskal iaf till slut. Och nu sitter jag här och glutttar på uppdateringar och skriver in små onödiga comments om vad jag gör. Jag borde nog sätta en timelimit på mitt FB-användande och inse att livet snurrar på även om det inte hela tiden uppdateras på nätet.

Internet är inte allt.//PC

tisdag 9 november 2010

Välkommen Vackra Vinter

Det är min spontana tanke nu när snön äntligen började falla efter alla larm på nyheterna mm. Blir ljust och vackert ute och nästan lite trollskt, bara det lägger sig på träden som det kan ibland.

Sen att jag nu ska ut och köra inatt vilket inte var beräknat är en annan femma, men bara att gasa lugnt och inte få panik och verkligen bromsa i tid. Ett ex antal ton kräver sin stoppsträcka om där är halt :)

Ja se det snöar, ja se det snöar.....*sjunger* //PC

Hur man går ned i vikt

Tänk när jag började sommarvikariatet så hade jag inte en aning om att jag under de åtta veckorna skulle gå ner nästan tio (10) kg i vikt, men så blev det. Kanske inte så konstigt egentligen då jag nu började röra på mig samt att det är tunga burar som ska släpas och dras när man lossar hos kund. Bara man tänker på att det är nästan 24meter för att gå bak och dra ner bakgavellyften och öppna dörrarna, lika många tillbaka för att backa till det sista, sen lika många igen för att ta sig upp och börja lossa. Detta gånger ett antal lossningar per dag blir en massa extra steg som man inte tagit förut. I.o.m sjukskrivningen så rörde jag mig inte särskilt mycket så detta sommarvikariat gav mig både motion, hälsa och viktnedgång.

Det roliga i det hela är att viktnedgången fortsatt även nu med jobbet jag har där det är mer trucklastning och trucklossning. Har visserligen lite turer där jag får använda kroppen, men till dags dato så är viktminskningen uppe i minus 12,7kg. Detta då från vecka 27.

Mitt tips för att gå ned i vikt är m.a.o att börja jobba =)

Nämnas bör också att jag under de senaste veckorna alltid avslutar arbetspasset (på natten vid kl 02-03) med minst två cheeseburgare ungefär 2-3 ggr i veckan. Undrar om det finns något hemligt gå-ned-i-vikt i dessa hamburgare :D

Livet är underbart, bara man lyfter upp luggen och tittar ordentligt.//PC

torsdag 4 november 2010

Höstmörker och solsken

Vädret så här på höstkanten är verkligen ombytande. Ena dagen mörkt och grått och kallt och blött, nästa dag strålande solsken och sprakande färger på löven i träden. Temperaturen som pendlar från många plusgrader till minusgrader från en dag till annan. Nästan som vi människor med vårt humör. 

Måste börja ta tag i mig själv så jag kommer ut på dagarna innan jag börjar jobbet, i alla fall de dagar solen skiner. Blir ju inte gärna blöt i onödan om jag sedan ska iväg och jobba. Samtidigt så behöver jag ju sova lika många timmar som man gör när man jobbar "normaltid" och hushållet har ju sysslor som måste utföras. Gäller att strukturera och prioritera de stackars timmarna.

Ähh, viktigaste just nu är att jag idag mår så jädra bra efter alla dessa jobbiga år och att jag åter är i arbetslivet och trivs som fisken i vattnet. Naturen, vädret, solen och allt det andra finns ju kvar senare också, så nu tar jag mig friheten att inte ta tag i mig själv och sätter mig med en kopp kaffe och slösurfar och zappar på tvn innan jobbet :D

Efter regn kommer sol//PC

onsdag 3 november 2010

Tiden går fort..

...när man har roligt. Ett uttryck som verkligen håller i längden och stämmer till punkt och pricka.

Har nu jobbat i 2 månader och 3 dagar och fattar inte vart tiden tagit vägen. Kör bl.a. ner till Linköping och hem, lite Stockholm och kommer även att få köra lite Coop-vändor. Där känner jag mig redan som hemma i.o.m sommarvikariatet och behöver inte oroa mig på något sätt.

Guben har haft förmånen att få följa med på ett par vändor vilket är otroligt roligt. Skoj att få visa vad jag kan och gör :) Är trots allt en stor skillnad mot att sitta på kontor som It-konsult.


Då och då när man sitter där i bilen och filosoferar så slår mig tanken att: "Jag sitter och gör det jag tycker är roligt, och jag får betalt för det!!!" Det känns verkligen inte som ett jobb det jag gör, fast jag vet att det är det, men allt är bara så jääääla kul. Tänk när man var yngre och tänkte på dessa hockeyspelare, fotbollsspelare, konstnärer m.fl som fick ha sin hobby som jobb. Nu är ju även jag där :D

On the road again :)