fredag 26 november 2010

Halka och vinterkörning

Förrförra veckan på natten till onsdagen kom den första snön här hos oss och den kom med besked. Skulle köra en Coop-körning och arbetspasset började kl 02:30 men jag tänkte då vara förutseende så var redan vid kupan strax före två. Haha, vad det hjälpte. Stod och försökte gunga igång ekipaget i närmare en timma och kom ungefär 10m. Bara att lossa släpet och åka och lasta bilen. Allt löste sig men blev en dag med ca 2-3 timmars övertid.

Nu, denna vecka som varit var dock värre. Kaos och åter kaos i Stockholm med isgator, snö och panikslagna bilister. Övertid inget att snacka om. Sen till lossning, helt klart. Hunnit lämna bilen i tid till nästa chaufför, nae inte riktigt, förutom inatt :) Allt snurrade på och funkade något helt otroligt, trots snö, ishalka, köer och lite panik emellanåt. Ekipaget jag kört denna vecka är en volvo automat och den spinner för ingenting, så det gäller att hålla i hatten :)....och ratten förstås.

En sak jag inte tänkt på innan när det gäller att lossa gods till kunder under vintertid är hur farlig bakgavellyften är! Med lite snö och väta på så är det värsta skridskobanan och där ska man snurra och ha sig med pallar/burar som väger upp till tonet. Häromdagen när jag skulle lassa bilen fick jag veta det med besked. Druttade på rumpan två ggr då skorna vägrade greppa och godset ville något annat. Tror inte de flesta personer vet och förstår vilket yrke chaufförerna har. Har läst många små inlägg här och där där det framgår av chaufförer att de känner sig ouppskattade och jag börjar förstå varför.

Som sagt, vi kör inte sakta för att vi tycker det är kul, vi hamnar inte i diken för att det är skoj, vi brer inte ut oss i rondeller/korsningar för att jävlas utan gör det för att vi behöver utrymmet och speciellt nu när det inte plogas upp ordentligt så allt är smalare än normalt. Vem vill riskera livet i onödan??




Att leveranserna blir sena må hända, men alla lär väl vara glada att de iaf kommer sent om sider. Vad skulle ni alla göra utan mat i affärerna :)

Varje snöflinga är unik precis som du. //PC

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar