tisdag 14 december 2010

Förkylning och hosta

Det verkar vara melodin för hösten/vintern för många, så även för mig. Har nu snart gått en vecka och det verkar inte ge med sig helt. Imorgon är sista dagen att vara hemma innan sjukintyg behövs så det är att passa på och bli frisk fort som tusan.

Har noskapin, mollipect, halstabletter, panodil-brus, honung och allt annat som kan tänkas vara bra.

Förhoppningsvis blir detta en natt då jag slipper hosta allt för mycket, tar så in i helskotta på krafterna att inte få sova och på magen att behöva hosta så förbannat. Träningsvärk i all ära, men inte så här tack!

Ett äpple om dagen håller doktorn borta.//PC

måndag 6 december 2010

Löshår

Tog ca 1 år innan jag fick tummen ur. Klasskompisen från yrkesförarutbildningen kan ju det här med att "weava" in löshår och inför förra julen tänkte jag fixa det i julklapp till mig själv. Blev det av? Nae precis. Men här för ca 1 vecka sen så var det dags.

Beställde håret från www.tajmahal.se så kallat REMY hår där alla stråna ligger i rätt riktning, minskar uppkomsten av tovor och trassel och sen fick Julia börja fläta in det. Jääädrar vad snyggt det blev. Och vad snygg jag blev ;)

Både jag och min hårfrisörska har kommit överrens om att jag borde fötts mörkhårig och nu börjar jag även tycka att jag borde fötts långhårig ^^

Visst stramade det och spände lite de första två-tre dagarna, men nu känns det helt ok och jag har även tvättat löshåret för första ggn. Tog liiiiite längre tid för håret att torka jämfört med min lilla råttsvans som jag har i vanliga fall :D.

Fick premiärsnygga till mig igår eftersom vi skulle gå på Avantasia på arenan i Stockholm. Nya kläder, nya stövlar, nya håret och så make-up som sällan används längre och det stora pluset att jag har gått ner i vikt. Måste ju säga att jag kände mig som en helt annan människa. Såg mig själv i vissa skyltfönster och trodde knappt det var jag. Vilken härlig positiv känsla :D

Utan måndag ingen fredag.//PC

fredag 3 december 2010

Har nått målvikten.

Jepp, eller gjorde det för någon vecka sedan, då var det -15kg!

Nu pendlar jag ju visserligen något/några kilo upp och ner, så idag t.ex så var det plus 1kg, men det är som det alltid varit. Räknar bottennoteringen som resultat :D

Har under tiden beställt kläder från www.bonprix.se och första leveransen kom igår. Jääälar va allt passa bra, och var snyggt och jag blev ju snygg som satan!!!!! Har aldrig, säger aldrig upplevt att jag känt mig så upprymd över att prova kläder, inte ens i butiker (där man måste rusa ut för att hämta "rätt" storlek när man väl insett man tagit för smått med sig) och sen svettas man som en gris. Är det sommar är det för varmt, är det vinter, då har man ju långkallingar o dubbla strumpor o massa kläder o ta av sig o svettas som en gris.Här igår hemma med leveransen, provade, kollade, kände och det var bara perfa!!! Inge svett, blod eller tårar, bara stort smajl i spegeln för varje provning....

Just nu väntar jag på nästa paket. Fick mail om gratis frakt om jag beställde en klänning. Beställa en klänning????? Det skulle ha varit jag för ca 2-3 år sen, då hade det varit papperskorgen, nu, beställde två (2!!) klänningar och en top!  Om jag längtar efter paketet!!  :D

Har insett, t o m jag kan va snygg juhhh :D   Inget dåligt att uppleva.

Känn dig vacker för det är du. //PC

Premiärtur efter ca 26-27 år

Japp, har hittat ut i skidspåret!!!!

Fick för mig i helgen som var att jag skulle köpa ett skidpaket till mig och ett till guben och att vi skulle ut och åka där på söndagskvällen. Men ack vad jag bedrog mig.

Väl på Teamsportia som hade hyfsat billigt paket så var det folk så in i norden, och när det väl efter någon timma blev vår tur så förstod jag att vi får inte skidorna med oss hem!!! Monteringen av bindningen gjorde de inte på plats då så många kommit och ville inhandla laggar. Jahapp, där försvann den glädjen. På tisdagen skulle vi få hämta skidorna och nästa tillfälle där både guben och jag då kunde åka var nu idag (fredag) på eftermiddagen.

Guben hämtade skidorna i tisdags och de har stått där i hallen och retats med mig. Visst hade jag kunnat åkt en vända själv, men nej, guben skulle bara vara med :)

Sagt och gjort, idag på eftermiddagen när guben kom hem efter jobbet var det dags. På vägen mot spåret kom jag på att bäst att kolla så att det funkar med bindningen. Och herre min jeeee, må jag säga. Fatta ju ingenting av dessa nya inventioner. Van vid den där spiralkabeln som gick runt hälen och snäpp där fram, här, trycka ner lite och försöka pricka in det lilla staget på pjäxan!  Jisses vad jag måste sett dum ut. Efter några försök, där skidan slant både hit och dit innan jag pricka rätt, så satt de iaf på plats. Ok, då har jag greppet innan spåret.

Kommer upp till spåret och det börjar med en liten nerförsbacke. Vadå spaghetti i benen??!!???  Så nervös kommer jag inte ihåg när jag var sist. Gick väl och sen var det dags att börja skida. Uuujjjjj vad jobbigt det var för armar och bröstmuskler. Konstigt nog så kändes låren, ryggen och kondisen jääääligt bra, iofs kan ju vara att man är några kilo lättare också :)

Vi kom iaf runt 2,5km spåret och ingen föll eller hamna ute i skogen. Däremot, till fots, bort från spåret i skogen skulle jag mycket väl kunnat ströpla och brutit både det ena och det andra. Nej, inte slut i kroppen eller så, däremot igendimmade glasögon så jag försökte följa gubens skugga så gott det gick :)

Hemma så blev det lite stretch och efter eftersvettningarna en skön varm dusch. Precis nyss intog vi varm choklad med ostmacka och prickekorvmacka. Här kan vi prata om minnesflashback till när man gick i mellanstadiet och hade friluftsdagar på Björnön med skidåkning på schemat och sen fikat :D

Nu är vi nöjda och belåtna och glada och strax så blir det glögg med lussebulle. Jobbar imorgon så det blir till att ta det lilla lugna, men jag är så nöjd och hög på dagens aktivitet så det är lugnt :)

Har ingen gjort jobbet med att spåra före dig, synd, bara att trampa på.//PC