onsdag 31 mars 2010

Krasch, bom, bang!!

Ojoj vilken start på dagen Julia och jag fick. Tänkte vara smarta så vi tog bilen som redan hade släpet tillkopplat från igår. Vi ser båda att det är trångt mellan bilarna som står samt en lastbil en bit framför. Första tanken är att kanske backa bakåt, nästa att kanske vänta till alla bilar flyttat på sig och sista att det borde gå att svänga till vänster i.o.m att det var tillräckligt brett framöver. Vi kör framåt och inser att vi svängde lite för sent och ska då backa för att rätta till. Krasch!!! Bilens skåpkant har kvaddat in i vänstra fronten på bilen som står till höger. Spegeln har bara vikit in sig men däremot så har rutan fått sig en rejäl smäll och splitter flög in i hytten.

Klasskompisen satt i bilen men hann flytta sig så inget splitter kom i ögat. Puhhh. Vänstra frontdelen på bilen fick ett hål. Julia och jag blir näst intill helt apatiska. Vad ska vi göra? Vad händer nu? Varför, varför, varför??? Lärarna kommer ut och vi förväntar oss värsta utskällningen, men jag tror uppsynen av oss gjorde att de höll en lite mer lågmäld ton. Vi fick oss förklarat "att nu ser man hur det kan gå när det är för trångt och att då händer sådant här"...och lite annat också.

Med magont som nu gett sig till känna går vi iväg så jag får röka, säger till läraren att vi tar en liten paus och han ser ut och är väldigt förstående. Efter ett tag kommer han och en annan lärare till oss och märker nog att vi fortfarande är lite stissiga och säger att vi ska försöka släppa det nu och inte älta. Bara att gå vidare och att det trots allt är tur att det hände på skolan och inte ute i verkligheten så att ex.vis någon annan åkare fått sin bil förstörd.

Fortfarande en halvtimme kvar till frukostfikat så det är bara att hoppa in i bilen, ta nya tag, backa och se glad ut. Trots det som precis hänt så gick backningen riktigt bra och det magonda börjar till slut släppa.

Efter fikat säger läraren att jag och Julia åker ut på väg efter lunch så hinner vi ruska av oss tankarna så att vi inte åker ut och är stressade eller mår olustigt. Mycket bra beslut.

Efter lunch var det så dags ut på väg igen och vi fick nu en ny lärare som följde med. Otroligt bra och nyttigt att få höra en annan lärares tankar och åsikter, samt att man blev lite nervös och försökte då verkligen göra sitt bästa. Även körningen på väg gick bra och nu har man fått nya tips och råd om hur man ska göra körningen ännu bättre.

Trots allt, en lyckad dag med mååååånga nya erfarenheter.

Drive safe :)

Edit: Bilder från dagen på plan finns under Mina Jalbums till höger. Dock ingen bild från den kraschade bilen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar