tisdag 14 december 2010

Förkylning och hosta

Det verkar vara melodin för hösten/vintern för många, så även för mig. Har nu snart gått en vecka och det verkar inte ge med sig helt. Imorgon är sista dagen att vara hemma innan sjukintyg behövs så det är att passa på och bli frisk fort som tusan.

Har noskapin, mollipect, halstabletter, panodil-brus, honung och allt annat som kan tänkas vara bra.

Förhoppningsvis blir detta en natt då jag slipper hosta allt för mycket, tar så in i helskotta på krafterna att inte få sova och på magen att behöva hosta så förbannat. Träningsvärk i all ära, men inte så här tack!

Ett äpple om dagen håller doktorn borta.//PC

måndag 6 december 2010

Löshår

Tog ca 1 år innan jag fick tummen ur. Klasskompisen från yrkesförarutbildningen kan ju det här med att "weava" in löshår och inför förra julen tänkte jag fixa det i julklapp till mig själv. Blev det av? Nae precis. Men här för ca 1 vecka sen så var det dags.

Beställde håret från www.tajmahal.se så kallat REMY hår där alla stråna ligger i rätt riktning, minskar uppkomsten av tovor och trassel och sen fick Julia börja fläta in det. Jääädrar vad snyggt det blev. Och vad snygg jag blev ;)

Både jag och min hårfrisörska har kommit överrens om att jag borde fötts mörkhårig och nu börjar jag även tycka att jag borde fötts långhårig ^^

Visst stramade det och spände lite de första två-tre dagarna, men nu känns det helt ok och jag har även tvättat löshåret för första ggn. Tog liiiiite längre tid för håret att torka jämfört med min lilla råttsvans som jag har i vanliga fall :D.

Fick premiärsnygga till mig igår eftersom vi skulle gå på Avantasia på arenan i Stockholm. Nya kläder, nya stövlar, nya håret och så make-up som sällan används längre och det stora pluset att jag har gått ner i vikt. Måste ju säga att jag kände mig som en helt annan människa. Såg mig själv i vissa skyltfönster och trodde knappt det var jag. Vilken härlig positiv känsla :D

Utan måndag ingen fredag.//PC

fredag 3 december 2010

Har nått målvikten.

Jepp, eller gjorde det för någon vecka sedan, då var det -15kg!

Nu pendlar jag ju visserligen något/några kilo upp och ner, så idag t.ex så var det plus 1kg, men det är som det alltid varit. Räknar bottennoteringen som resultat :D

Har under tiden beställt kläder från www.bonprix.se och första leveransen kom igår. Jääälar va allt passa bra, och var snyggt och jag blev ju snygg som satan!!!!! Har aldrig, säger aldrig upplevt att jag känt mig så upprymd över att prova kläder, inte ens i butiker (där man måste rusa ut för att hämta "rätt" storlek när man väl insett man tagit för smått med sig) och sen svettas man som en gris. Är det sommar är det för varmt, är det vinter, då har man ju långkallingar o dubbla strumpor o massa kläder o ta av sig o svettas som en gris.Här igår hemma med leveransen, provade, kollade, kände och det var bara perfa!!! Inge svett, blod eller tårar, bara stort smajl i spegeln för varje provning....

Just nu väntar jag på nästa paket. Fick mail om gratis frakt om jag beställde en klänning. Beställa en klänning????? Det skulle ha varit jag för ca 2-3 år sen, då hade det varit papperskorgen, nu, beställde två (2!!) klänningar och en top!  Om jag längtar efter paketet!!  :D

Har insett, t o m jag kan va snygg juhhh :D   Inget dåligt att uppleva.

Känn dig vacker för det är du. //PC

Premiärtur efter ca 26-27 år

Japp, har hittat ut i skidspåret!!!!

Fick för mig i helgen som var att jag skulle köpa ett skidpaket till mig och ett till guben och att vi skulle ut och åka där på söndagskvällen. Men ack vad jag bedrog mig.

Väl på Teamsportia som hade hyfsat billigt paket så var det folk så in i norden, och när det väl efter någon timma blev vår tur så förstod jag att vi får inte skidorna med oss hem!!! Monteringen av bindningen gjorde de inte på plats då så många kommit och ville inhandla laggar. Jahapp, där försvann den glädjen. På tisdagen skulle vi få hämta skidorna och nästa tillfälle där både guben och jag då kunde åka var nu idag (fredag) på eftermiddagen.

Guben hämtade skidorna i tisdags och de har stått där i hallen och retats med mig. Visst hade jag kunnat åkt en vända själv, men nej, guben skulle bara vara med :)

Sagt och gjort, idag på eftermiddagen när guben kom hem efter jobbet var det dags. På vägen mot spåret kom jag på att bäst att kolla så att det funkar med bindningen. Och herre min jeeee, må jag säga. Fatta ju ingenting av dessa nya inventioner. Van vid den där spiralkabeln som gick runt hälen och snäpp där fram, här, trycka ner lite och försöka pricka in det lilla staget på pjäxan!  Jisses vad jag måste sett dum ut. Efter några försök, där skidan slant både hit och dit innan jag pricka rätt, så satt de iaf på plats. Ok, då har jag greppet innan spåret.

Kommer upp till spåret och det börjar med en liten nerförsbacke. Vadå spaghetti i benen??!!???  Så nervös kommer jag inte ihåg när jag var sist. Gick väl och sen var det dags att börja skida. Uuujjjjj vad jobbigt det var för armar och bröstmuskler. Konstigt nog så kändes låren, ryggen och kondisen jääääligt bra, iofs kan ju vara att man är några kilo lättare också :)

Vi kom iaf runt 2,5km spåret och ingen föll eller hamna ute i skogen. Däremot, till fots, bort från spåret i skogen skulle jag mycket väl kunnat ströpla och brutit både det ena och det andra. Nej, inte slut i kroppen eller så, däremot igendimmade glasögon så jag försökte följa gubens skugga så gott det gick :)

Hemma så blev det lite stretch och efter eftersvettningarna en skön varm dusch. Precis nyss intog vi varm choklad med ostmacka och prickekorvmacka. Här kan vi prata om minnesflashback till när man gick i mellanstadiet och hade friluftsdagar på Björnön med skidåkning på schemat och sen fikat :D

Nu är vi nöjda och belåtna och glada och strax så blir det glögg med lussebulle. Jobbar imorgon så det blir till att ta det lilla lugna, men jag är så nöjd och hög på dagens aktivitet så det är lugnt :)

Har ingen gjort jobbet med att spåra före dig, synd, bara att trampa på.//PC

måndag 29 november 2010

Nu har jag gjort det!

Slösat och åter slösat på mig själv :D

Har blivit kläder, stövlar, skidpaket (både till mig och guben), ännu mer kläder!!!!
Detta kan man nästan bli beroende av, speciellt när det är så lätt att beställa via nätet.

Trodde inte det kunde vara så kul att spendara pengar men det är det. Att prova kläder och skor däremot är inte så kul, iaf inte vintertid. Man svettas ju som en gris!!! Men jag tog mig igenom den pärsen utan problem. Tänk om det varit för ett år sen?? Då hade jag inte ens jättat gå in på klädaffären utan att få panikångest.

Är så lycklig att jag mår bra.

Nu sitter jag bara och väntar med spänning att alla toppar ska komma som jag beställt så man får ihop det med jeansen och stövlarna jag inhandlade igår :D



Pengar är till för att rulla (tydligen :) ) //PC

fredag 26 november 2010

Är det så här det är kanske?

Har precis betalat räkningarna och sitter här med ett leende.

Kan det verkligen vara så här, att det kan bli så mycket pengar över?????
Min gube och jag har levt tillsammans i snart 21,5 år och det har varit knakigt med pengar. Bilar som blitt stulna så man måste köpa ny, bostadsrätt kostar pengar, husvagn (jaaaa, jag vet!!), krockad bil så inköp av en ny-beg, osv osv...vi har levt med avbetalningar i stort sett hela vår tid tillsammans.

Sen, får guben för sig att bli kock (herre min jeee vilken lycka), går utbildning på 40 veckor typ med lån, samtidigt är jag ju långtidssjukskriven. Ni kan tänka vilken enooooorm inkomst vi har. Sen när han väl är klar och får jobb, då börjar min sjukskrivningsperiod ta slut och den nya regeringen jagar med blåslampa. Som tur är så har jag precis precis innan fått för mig att jag ska ändra bana, ni vet, bli chaffis.

Ekonomiskt, jo, tar inget studielån för de 40 veckorna jag går utbildningen utan vi försöker leva på de sparade pengar vi har, guben jobbar 62,5%...ja ni förstår, inkomsterna är fortfarande enorma....NOT.....

Idag, jag mår asabra, jobbar som en toka som chaffis, får LÖN!!!! :D  Guben jobbar på sitt och efter nyår kommer han jobba 100%. Fatta!!!! Vi har pengar över nu som vi aldrig haft, efter nyår blir det ännu mer.....

.....kanske läge att börja göra det jag inte gjort på länge.....ta vara på mig själv och slösa på mig mig mig mig mig!!!!!!!  Jag är för faen värd vart enda öre. Så e de bah.

Det är såna insikter man kommer fram till till slut.

Just ja, med tanke på hur jag varit och inte kunnat säga NEJ. Idag eller rättare sagt igår gjorde jag det två ggr med besked. Nae, inte elakt sagt, men sa Nej och kollade mig själv först. Py paen så skönt när man kunde göra det och kände att man gjort rätt samt att ingen tog illa upp och förstod helt och hållet.

I will be back, säger snarare, I'm back //PC

Halka och vinterkörning

Förrförra veckan på natten till onsdagen kom den första snön här hos oss och den kom med besked. Skulle köra en Coop-körning och arbetspasset började kl 02:30 men jag tänkte då vara förutseende så var redan vid kupan strax före två. Haha, vad det hjälpte. Stod och försökte gunga igång ekipaget i närmare en timma och kom ungefär 10m. Bara att lossa släpet och åka och lasta bilen. Allt löste sig men blev en dag med ca 2-3 timmars övertid.

Nu, denna vecka som varit var dock värre. Kaos och åter kaos i Stockholm med isgator, snö och panikslagna bilister. Övertid inget att snacka om. Sen till lossning, helt klart. Hunnit lämna bilen i tid till nästa chaufför, nae inte riktigt, förutom inatt :) Allt snurrade på och funkade något helt otroligt, trots snö, ishalka, köer och lite panik emellanåt. Ekipaget jag kört denna vecka är en volvo automat och den spinner för ingenting, så det gäller att hålla i hatten :)....och ratten förstås.

En sak jag inte tänkt på innan när det gäller att lossa gods till kunder under vintertid är hur farlig bakgavellyften är! Med lite snö och väta på så är det värsta skridskobanan och där ska man snurra och ha sig med pallar/burar som väger upp till tonet. Häromdagen när jag skulle lassa bilen fick jag veta det med besked. Druttade på rumpan två ggr då skorna vägrade greppa och godset ville något annat. Tror inte de flesta personer vet och förstår vilket yrke chaufförerna har. Har läst många små inlägg här och där där det framgår av chaufförer att de känner sig ouppskattade och jag börjar förstå varför.

Som sagt, vi kör inte sakta för att vi tycker det är kul, vi hamnar inte i diken för att det är skoj, vi brer inte ut oss i rondeller/korsningar för att jävlas utan gör det för att vi behöver utrymmet och speciellt nu när det inte plogas upp ordentligt så allt är smalare än normalt. Vem vill riskera livet i onödan??




Att leveranserna blir sena må hända, men alla lär väl vara glada att de iaf kommer sent om sider. Vad skulle ni alla göra utan mat i affärerna :)

Varje snöflinga är unik precis som du. //PC

onsdag 17 november 2010

Det trodde jag inte om mig.

Jag är tydligen FB-addicted!!!!!!
Sidan ligger nere för tillfället, eller rättare sagt, jag kommer iaf inte in på Facebook och jag bara känner hur tossig jag håller på att bli. Är det verkligen normalt?? Från allra första början ville jag inte ens registrera mig, men halkade in på ett bananskal iaf till slut. Och nu sitter jag här och glutttar på uppdateringar och skriver in små onödiga comments om vad jag gör. Jag borde nog sätta en timelimit på mitt FB-användande och inse att livet snurrar på även om det inte hela tiden uppdateras på nätet.

Internet är inte allt.//PC

tisdag 9 november 2010

Välkommen Vackra Vinter

Det är min spontana tanke nu när snön äntligen började falla efter alla larm på nyheterna mm. Blir ljust och vackert ute och nästan lite trollskt, bara det lägger sig på träden som det kan ibland.

Sen att jag nu ska ut och köra inatt vilket inte var beräknat är en annan femma, men bara att gasa lugnt och inte få panik och verkligen bromsa i tid. Ett ex antal ton kräver sin stoppsträcka om där är halt :)

Ja se det snöar, ja se det snöar.....*sjunger* //PC

Hur man går ned i vikt

Tänk när jag började sommarvikariatet så hade jag inte en aning om att jag under de åtta veckorna skulle gå ner nästan tio (10) kg i vikt, men så blev det. Kanske inte så konstigt egentligen då jag nu började röra på mig samt att det är tunga burar som ska släpas och dras när man lossar hos kund. Bara man tänker på att det är nästan 24meter för att gå bak och dra ner bakgavellyften och öppna dörrarna, lika många tillbaka för att backa till det sista, sen lika många igen för att ta sig upp och börja lossa. Detta gånger ett antal lossningar per dag blir en massa extra steg som man inte tagit förut. I.o.m sjukskrivningen så rörde jag mig inte särskilt mycket så detta sommarvikariat gav mig både motion, hälsa och viktnedgång.

Det roliga i det hela är att viktnedgången fortsatt även nu med jobbet jag har där det är mer trucklastning och trucklossning. Har visserligen lite turer där jag får använda kroppen, men till dags dato så är viktminskningen uppe i minus 12,7kg. Detta då från vecka 27.

Mitt tips för att gå ned i vikt är m.a.o att börja jobba =)

Nämnas bör också att jag under de senaste veckorna alltid avslutar arbetspasset (på natten vid kl 02-03) med minst två cheeseburgare ungefär 2-3 ggr i veckan. Undrar om det finns något hemligt gå-ned-i-vikt i dessa hamburgare :D

Livet är underbart, bara man lyfter upp luggen och tittar ordentligt.//PC

torsdag 4 november 2010

Höstmörker och solsken

Vädret så här på höstkanten är verkligen ombytande. Ena dagen mörkt och grått och kallt och blött, nästa dag strålande solsken och sprakande färger på löven i träden. Temperaturen som pendlar från många plusgrader till minusgrader från en dag till annan. Nästan som vi människor med vårt humör. 

Måste börja ta tag i mig själv så jag kommer ut på dagarna innan jag börjar jobbet, i alla fall de dagar solen skiner. Blir ju inte gärna blöt i onödan om jag sedan ska iväg och jobba. Samtidigt så behöver jag ju sova lika många timmar som man gör när man jobbar "normaltid" och hushållet har ju sysslor som måste utföras. Gäller att strukturera och prioritera de stackars timmarna.

Ähh, viktigaste just nu är att jag idag mår så jädra bra efter alla dessa jobbiga år och att jag åter är i arbetslivet och trivs som fisken i vattnet. Naturen, vädret, solen och allt det andra finns ju kvar senare också, så nu tar jag mig friheten att inte ta tag i mig själv och sätter mig med en kopp kaffe och slösurfar och zappar på tvn innan jobbet :D

Efter regn kommer sol//PC

onsdag 3 november 2010

Tiden går fort..

...när man har roligt. Ett uttryck som verkligen håller i längden och stämmer till punkt och pricka.

Har nu jobbat i 2 månader och 3 dagar och fattar inte vart tiden tagit vägen. Kör bl.a. ner till Linköping och hem, lite Stockholm och kommer även att få köra lite Coop-vändor. Där känner jag mig redan som hemma i.o.m sommarvikariatet och behöver inte oroa mig på något sätt.

Guben har haft förmånen att få följa med på ett par vändor vilket är otroligt roligt. Skoj att få visa vad jag kan och gör :) Är trots allt en stor skillnad mot att sitta på kontor som It-konsult.


Då och då när man sitter där i bilen och filosoferar så slår mig tanken att: "Jag sitter och gör det jag tycker är roligt, och jag får betalt för det!!!" Det känns verkligen inte som ett jobb det jag gör, fast jag vet att det är det, men allt är bara så jääääla kul. Tänk när man var yngre och tänkte på dessa hockeyspelare, fotbollsspelare, konstnärer m.fl som fick ha sin hobby som jobb. Nu är ju även jag där :D

On the road again :)

måndag 6 september 2010

Ny vecka nya äventyr

Jaaa,  så börjar då min nya vecka.

Nytt schema, blir 4 dagars 10 timmars pass, Hoppas det håller!!!!
Vill att allt ska funka.Inga övertider, inget strul, inga probs med ekipaget.
Imorron visar det sig =D

Tar med gps-en bara för att se om hastigheterna stämmer överrens. Är ju trots allt några mil att köra.
Skönt sen att veta vart peken ska vara på hastighetsmätaren utan att behöva åka dit.

25, 25 far vi iväg imorron =D  Kramz o natti natti alla.

Har du inte kollat så har du ingen koll //PC

söndag 5 september 2010

Jungfrufärd att minnas

I torsdags skulle jag göra min jungfrufärd på körningen till Linköping. Hade då åkt med i tre dagar så rutinerna hade ju redan infunnit sig kring hur man skulle köra och vad man skulle göra.

Min mentor och jag kom överens om att börja lite tidigare så vi kunde kontrollera olja och vatten i aggregaten. Detta iom det var ett ekipage jag skulle köra som inhyrda brukar använda och de bryr sig inte så mycket om att sköta och kontrollera saker och ting. Olja och vatten var ok men dock var det tomt med olja i lastbilen. Vi fyller på och jag gör mig i ordning för att fara iväg.

Kommer iväg och är glad i hågen, är ju min första körtur för min nya arbetsgivare och jag känner att allt kommer att gå väl. Är på G att ringa mor min och tala om hur gött det känns, men ringer först till min mentor och hör om det är ok att sätta på aggregaten redan vid Hjälmaresund istf en bit efter Katrineholm. Visst säger han och jag stannar. Går ut och ser en mindre oljekatastrof. Allt på vänster sida av lastbilen är svart av olja som sprutat ur påfyllningsröret!!!!!

Kollar direkt om där finns någon olja i motorn. Stickan är torr som ett fnöske. Fyller på med 4l olja, stickan visar "nada", mätaren visar 2l när jag startar bilen. Jeeeessssuuuuussss!!! Ska vara nere i Linköping vid fyrasnåret, och nu är klockan kvart i tre!  H----e!!!!!

Ringer min mentor, han är på g....kommer efter några minuter, checkar och kollar expansionskärlet. Där är en massa skum. Japp, bara och konstatera vad vi tror, topplockspackningen har rykt åt helv-e. Ringer chiefen, inväntar svar. Efter ca 40 min får vi reda på att det kommer en hyrbil så min mentor far iväg som första bil ner istf för mig, han ska dessutom in på operation på fredagsförmiddagen....Jag blir kvar och väntar....och väntar....och väntar.....

Vid halv nio kommer bärgaren med en extra bil.....tar över halvtimman och fixa allt innan jag äntligen kommer iväg. Väl på väg kollar jag på instrumentpanelen och ser att där finns knappt en kvarts tank diesel!!! Ringer i panik och hör var det finns IDS-ställe så jag kan tanka. Blir i Katrineholm. Puhhhhhhhhhhh. Kör vidare efter tankning och kommer slutligen ner till Linköping. Ringer och kollar innan jag väl är framme på plats, helt ok att jag ställer bil och släp i varsin port, ingen annan som väntar. Kommer dit och backar in släp och sen bil, går in och börjar lasta. Visar sig att jag knappt fyller släpet!! :/  Får höra att det beställt extra bil och släp men de fick bara dit en bil. Skulle de även fått släpet skulle jag inte behövt åka ner. Ska man skratta eller gråta??? Kan säga, tur de inte fick släpet efter all väntan jag gick igenom. Efter lastning kopplar jag ihop bil och släp och far så äntligen iväg.

När klockan slog 05:30 hade jag slutligen farit hem och lossat det lilla jag hade på släpet och parkerat ekipaget. 06:25 ungefär tror jag mina ögon slog igen och jag sov. Då hade jag i princip haft en 17,5h arbetsdag.

Det var min jungfrufärd på mitt nya jobb :D

Imorgon är en annan dag.//PC

måndag 23 augusti 2010

Inte varit arbetslös sedan 198906 då jag tog studenten

..jo så ser min verklighet ut.

Tog studenten efter 3:an även fast jag gick en 4-årig linje. Tog de jobb som fanns och var glad allmänt.

De få av er som läst vet ju att jag sökte in till eftergymnasial utbildning för yrkesförare, och i slutet av maj blev jag klar. Hade tur och fick sommarvikariat på Coop FT och har nu kört i 7 veckor färskvaror ut till kund i Stockholm, Örebro, Uppsala, lite Dalarna mm. För några veckor sen började jag kolla på nätet och skicka in lite på måfå då jag förstått att jag inte kunde få fast på Coop. De har anställningsstopp. Har fyra arbetsdagar kvar fast jag önskar jag verkligen fick vara kvar.

Idag träffade jag en platschef jag ringde bara hipp som happ för ett par veckor sen på ett annat företag och jag har jobb fr o m måndag veckan som kommer. Yeeyyyy.

Det är helt otroligt. Det betyder att jag egentligen sökt 1 jobb i hela mitt liv (detta som jag skall börja på) och jag har inte varit arbetslös någon gång (förutom de fem dagar jag själv valde att ha ledigt mellan två jobb).

Allt ramlar på plats bara man vill och inte är kräsen.

Vem kunde tro detta för några år sedan när jag var mitt i det svartaste svart och helst inte hade velat leva.

Keep on believing!!!!

fredag 18 juni 2010

Katten vill inte kännas vid mig

Efter nu snart tre år som vi haft denna goda mysiga underbara varelse, så nu, vill hon inte ens kännas vid en längre. De goda pussarna man kunde utföra med buffar och även när man lyfte upp henne det goa kurret o mysandet. På 7 dagar är det borta. Jag är en okänd skit tydligen!!! Vi har tatt hand om henne i dryga 3 år och nu är vi främlingar. Fattar nada. Fast ändå inte. Vet lite om hur katter är, men det gör ändå att mitt hjärta blöder....har aldrig tidigare (och är uppvuxen med katter) haft en godare och mysigare katt än denna.

Därav att mitt hjärta nu blöder och mina tårar vägrar sluta rinna. Hon är lycklig och glad och lever gott. Vi lever inte lika.

Kanske hon kommer tebaka till oss när höst/vinterdörren stängs eller så är hon evigt förlorad för oss.

Kom "hem" Kleo..Vi vill ha dig här

Ledsen och övergiven

Mitt i alltihop som ska vara så jädra skoj, som ta ny typ SRF, hur kul som helst, där förlorar man sin iPhone....suuuuuxxxxx.....timmar till letande, ringande osv...blir tom utschasad av vakterna för området stänger. Jaja, man sitter med en goo norrman o är psykolog o mitt i alltihopa blir man inbjuden till efterparty. Då är klockan närmare 4 och jag vet jag måste hem, hem till husbilen vill säga. Måste ju ringa Telenor och polisen.

Kommer hem till husbilen, kompisen ligger o sussar, tittar upp mot sovplatsen vår, där ligger en stege. Var faen är min gube??? Ber Martin om lov att få låna hans telefon att ringa guben. No answer!! WTF!!!  Går upp till Gustav...jodå mye riktigt där är han, lagom dragen kan vi säga. Lånar gubens telefon ringer snuten o anmäler, ringer telenor osså, men så klart de måste ha imei-nr.....ja men det bär vi ju alla med oss hela tiden för vi förväntar ju oss varje sekund att bli av med telefon...herrrrreeeee min jeeeeeeeeeeeeeeee.

Iaf, telefonin avslutad, dax att ta sig till husbilen igen.  Hmm lättare sagt än gjort, har en gube som har en väldigt egen vilja. Vi kom dit till slut. Allt som hände innan han så småningom hamnade i viloläge bör nog ej förtäljas.

Lagom nog när festivalen är slut och vi är på väg hem får vi reda på att vår katta (som kom till vår husbang för ca 3 år sen) har letat sig till sitt forna hem o vill inte komma ner. Hela jäääla vägen hem har jag knut i mage o hals. Kommer ut till husbangen, lyckas lura ner henne till oss, bara dock kortvarigt! Så fortsätter det dag efter dag. Under tiden får jag reda på att mor min under tiden vi varit nere på festivalen åkt in på lasarettet för hjärtinfarkt, MEN, inte ringt oss, ville inte vi skulle oroa oss!!!! Kan man bli mer förbannad och irriterad??? Nog för att det dröjde ett par år innan jag berättade för henne att jag åkte in med ambulans till Karlshamn då jag föll från en bänk på SRF....men vafaaaan, en förälder går före allt!!

Mor mår bra, tar alla jädra medusiner som behövs, o allt i sin takt. Nu får pappsen jobba som faen =)

Och just nu så mår kattafan jävligt bra tydligen där uppe, men hon kom just nu för nån timma sen o hälsade på här nere, men det var som att hon inte kände igen mig. Efter 3 år. Ja orden bör nog inte skrivas.

Kan denna vecka göras om på något vis så vore jag glad, men jag vet att det inte funkar, inte nu i denna tid, men vem vet vad som kan göras framöver.

Den tid som går kommer aldrig mer tillbaka //PC

tisdag 27 april 2010

Vart tar orken vägen?

Det är en sak man kan undra och prata om hur mycket som helst. Var så taggad förut och nu känner jag mig totalt tom. Vet inte vad jag egentligen ska skriva ner, även om tankarna flyger och far, men känns liksom, ja ni vet, tomt.

All teori är nu avklarad på skolan och jag har klarat det galant, om jag får säga så =)  Bara yrkeskompetensprovet kvar och det tror jag blir vecka 20. Så nu är det praktik och körning ute på väg med bil och släp och naturligtvis en hel del backning på skolplan. Behövs, bästa är att nöta och nöta och nöta så att när man kommer till verkligheten så sitter det där som handen i handsken.

Övrigt, ja, våren är ju här och vi skulle behöva åka ut till landet och plantera och så lite, men just nu känns det inte så prioriterat. Något som däremot är det är ju så klart Sweden Rock Festival!!! Heavy metal jävlar vad jag längtar dit. Bra line-up i år må jag säga.

Rocka fett

måndag 12 april 2010

Första dagen på 33:e veckan

Då var veckans första dag av praktik gjord. Helt ok att stiga upp kl 05:10 men blir nog lite jobbigare inatt när jag ska upp kl 02:20. Det går det med, det vet jag ju, men trots allt, en jädrans tid :)

Blev klar med hjullastaren förra veckan och det var lite kul trots allt. Att hantera pallar på släpet var allt lite bökigt även om det gick. Desto roligare att hålla på med skopan och skyffla grus :D

Nu återstår endast två prov samt Yrkeskompetensbevisprovet, sen är all teori klar. Kan inte fatta att tiden gått så fort. 40 veckor är utbildningen på och vi är nu i vecka 33, dvs med denna vecka så är det bara 7 veckor kvar, sen är allt klart. Otroligt!!

Truckkort, ADRgrund och ADR1, hjullastare, kran, lastsäkring, säkerhet på väg, yrkeskompetensen och CE-kort. Känns bra när jag har allt i hand.

Vem trodde att man på "gamla" dagar verkligen kunde sitta i skolan och att det dessutom skulle gå så bra.

Jag är lycklig!!!!

onsdag 7 april 2010

Onsdagsmorgon

Onsdag kl 07:15: fågelkvitter, gråmulet, tråkiga tv-nyheter och kaffe.

Må solen skina.

tisdag 6 april 2010

Skönt att helgen är över

Undrar varför det alltid ska behöva vara så att så fort man är ledig fler dagar än en vanlig helg så bestämmer sig kroppen för att inte vara med. Guben vart risig och jag likaså med feber och ont och värk. Sov nästan över 18 timmar i sträck med mardrömmar, frossa och svettningsanfall. Verkligen o-kul. Var ju tydligen väldigt vackert väder en av dagarna men det har jag missat helt så denna helg känns verkligen som en helt onödig ledighet :(

Har bestämt mig för att må bra idag även om kroppen kommer att kämpa emot. Vi har praktiskt idag på schemat, hjullastarkörning, så det vill jag verkligen inte missa.

Krya på er

onsdag 31 mars 2010

Krasch, bom, bang!!

Ojoj vilken start på dagen Julia och jag fick. Tänkte vara smarta så vi tog bilen som redan hade släpet tillkopplat från igår. Vi ser båda att det är trångt mellan bilarna som står samt en lastbil en bit framför. Första tanken är att kanske backa bakåt, nästa att kanske vänta till alla bilar flyttat på sig och sista att det borde gå att svänga till vänster i.o.m att det var tillräckligt brett framöver. Vi kör framåt och inser att vi svängde lite för sent och ska då backa för att rätta till. Krasch!!! Bilens skåpkant har kvaddat in i vänstra fronten på bilen som står till höger. Spegeln har bara vikit in sig men däremot så har rutan fått sig en rejäl smäll och splitter flög in i hytten.

Klasskompisen satt i bilen men hann flytta sig så inget splitter kom i ögat. Puhhh. Vänstra frontdelen på bilen fick ett hål. Julia och jag blir näst intill helt apatiska. Vad ska vi göra? Vad händer nu? Varför, varför, varför??? Lärarna kommer ut och vi förväntar oss värsta utskällningen, men jag tror uppsynen av oss gjorde att de höll en lite mer lågmäld ton. Vi fick oss förklarat "att nu ser man hur det kan gå när det är för trångt och att då händer sådant här"...och lite annat också.

Drömmar och mardrömmar

Visst är det fantastiskt hur vår hjärna fungerar både medvetet och omedvetet. Var kommer alla dessa drömmar ifrån som vi har om nätterna? Inatt var det en mardröm utan dess like som inte ville släppa trots att jag vaknade till några gånger. Storbråk med gubens föräldrar/familj och ställningstagande om en massa konstiga saker. Kan inte minnas att jag varit så arg någon gång på någon att jag ställt ultimatum till de övriga runtomkring. Att sedan de sviker sitt löfte och går emot mig gjorde mig totalt vansinnig. Vaknade till med en puls på minst 150, svettig, arg, eller oxtokig rättare sagt och hade sådan lust att skälla ut guben där i sängen på stört. Kommer så småningom till sans och inser att det ju faktiskt bara var en dröm men känslan kändes likt förbaskat lika riktig som på riktigt.

Nu när jag varit vaken någon timma så kan jag fortfarande känna denna ilska inombords när jag tänker på drömmen och det är ju det som är så otroligt. Allt detta bara för att hjärnan arbetar på sitt eget sätt. Fantastiskt.

Dröm sött.

tisdag 30 mars 2010

Snart är dagen slut

Dagen gav både tillfällen för mungipor uppåt och mungipor nedåt. Började med det senast nämnda imorse, men så fort vi började backa så fungerade allting klockrent. Mungiporna kunde inte göra annat än att börja peka uppåt och höll sig så ända fram till efter lunch. Efter lunch var det dock en annan visa, inget fungerade!! Svetten lackade, humöret rasade och mungiporna med det. Avslutade i alla fall med att backa in släpet när det var dags att avsluta dagen, så det får man väl vara nöjd med. Hoppas verkligen morgondagen börjar på ett gladare sätt redan vid uppvaknandet och att det sedan håller i sig.

=)   =(   =/

Tisdag, längtar redan till onsdag

Kleo väcker mig som vanligt före klockan. Guben har redan farit till jobbet. Här sitter jag nu med kaffe i handen och nyheterna är på tv:n. Vädret grått och tråkigt. Ni kanske märker vilket toppenhumör jag är på. Missade ett möte igår. Glömde bort totalt. Längesedan jag kände mig så usel och skamsen. Är ju alltid i tid, helst före, och jag missar inte ett möte. Så är det bara. Visst, det kan hända vem som helst, men när det väl händer känns det bara för jäkligt. Riktigt för jäkligt. Men men, bara att bita ihop antar jag och försöka lösa det på bästa sätt med ett nytt möte. Där jag kommer att vara i tid och på plats!!!

Må onsdagen anlända med sol och glädje.

måndag 29 mars 2010

En riktigt bra dag trots tröttheten

Kom iväg till skolan trött och lite yrslig som jag alltid blir när jag fått för lite sömn. Dagen började med backning, sidoförflyttning, och det gick ju verkligen riktigt jäkla bra. :D Märks att lärarna nu låter oss sköta det mesta själva då vi bland annat fick ställa upp konbanan på egen hand. Två stycken i gruppen for ut på vägen med släp så vi var två ekipage på plan och det var inte helt fel det heller. Gott om utrymme :)  Vi bad sedan om att få en vänstersväng till uppsatt och vi fick då en ganska tvär sväng som ledde in på en smal grusväg (som var mycket lerig) med diken runt så det gällde att hålla tungan i rätt mun. Även detta gick ju jäkligt bra trots att det endast är 2:a veckan jag backat vänstersväng.

Efter lunch var det min och Julias tur att fara ut på vägen och jag började denna gång. Det mesta gick bra men det är mycket att tänka på, speciellt när man närmar sig korsningar och rondeller. Ner med farten, överblicka hela trafiksituationen, rulla, blinkers, håll till vänster, 5-10 meter innan ansätt rätt växel och kör, eller stanna. Kolla speglar, bilar, andra trafikanter, sväng och växla ev under tiden ( i rondellen), blinkersen ramlar ur så bara försöka fippla i den igen. Håll ut osv osv osv. Men jisses så kul det är :D. Ser verkligen fram emot vecka 15 och framåt då vi är ute på väg varannan vecka i nån eller några timmar. Man vill få så mycket körning i ryggen som möjligt och känna att direkt från första körminut så har man kontroll och inte är stressad. Det kommer att bli bra det här.

Ratta lugnt.

Lördagsparty

Bedrövlig nattsömn och dessutom en timme mindre. Det är kontentan av tidsändringen. Längtar redan till kvällen så att man får krypa ner.

Lördagskvällen var dock skoj och lång ;) Några klasskamrater plus några vänner till dem var över hit för lite partajande. Anledningen till tillställningen missades helt men vad gör väl det? :) Pajerna var omtyckta (bara tomma formar kvar) och humöret låg på topp hos alla. Lite GuitarHero battlar och Singstarsjungande gjorde att klockan bara rusade iväg och vid 5-snåret (tror det var då) lämnade de sista skutan. Tur att guben och jag rensade undan borden och allt redan då, var lite lite skönare att stiga upp på söndagen och se att lägenheten nästan var som normalt. Lite söndertrampade ostbågar och popcorn hittar jag fortfarande lite här och där ^^.

Ny vecka, nya förhoppningar.

Edit: Lite bilder från festen finns nu nere till höger under Mina Jalbums.

torsdag 25 mars 2010

ADR fixat...och herregud dessa på TV

Är glad. ADR-grund och ADR-1 är fixade då båda proven jag gjorde blev godkända. :D  Men en kväll som denna med tv-program som får en att fundera, var i h-e är vår värld på väg???? gör det hela mindre glatt.

Blondiner som kör som krattor, "wannabe"-rallykörare, snigelkörare.....och tid får de på tv. Ja, bara där ser vi vart vi är på väg. Eller gör vi? Vi sitter och tittar på detta, skrattar, känner igen oss och funderar på hur dessa "idioter" kan få vara ute på vägarna. Och i nästa stund sitter vi och blir roade och förbannade över de olika testmomentena de ska utföra, som VI själva kan göra bättre. Frågan man ställer sig blir till slut ska man verkligen få tid att ses för miljoner tittare för att man verkligen "suger"? Svaret är: Tydligen.    

Det som är det värsta i det hela är, att dessa människor som sökt och kommit in på detta, är människor vi möter dagligen i trafiken. Fick jag välja så, alla de som sökt, ta av dem körkorten!! De har inget att göra ute i trafiken.

En tanke till den avlidne eleven och anhöriga.

tisdag 23 mars 2010

Mer snö

Börjar sakna ord. Söndagen var ju en dag som vi gott och väl kunde varit utan. Var kom all snö ifrån? Jag som var så glad över de gräsmattefläckar jag kunde se. Och nu idag när man tittar ut så kommer det mer snö!!??!! Hoppet ligger nu till väderprognosen som säger att det kan bli mellan 10-15 grader plus till helgen, men det är klart, de har ju alltid 50% rätt så det kan ju även bli 10-15 minusgrader likväl.

Må solen skina

måndag 22 mars 2010

ADR grund och ADR 1

Blir fyra dagar av stillasittande denna vecka i lektionssal. Dags för ADR-utbildningen så att man får transportera farligt gods när man väl kommer ut på väg med lastbil. Att nu bara sitta och lyssna under en hel dag när man har blivit van att vara ute och röra på sig blir nog både jobbigt och konstigt. Tänk vad fort man vänjer sig.

Simma lugnt.

söndag 21 mars 2010

Födelsedagspresenter

Igår kväll var det som sagt restaurangbesök på Fragolino och maten var verkligen god, och framför allt mättande. Blev en fyrarättersmiddag med en makalöst god espresso som avslutning. Var så stinn och mätt så jag nästan var illamående efteråt men det kan man ta när man så sällan är ute och äter. Gubens mor var mätt redan efter antipaston och första varmrätten så hon fick t.o.m. en doggybag med sig hem med den andra varmrätten som hon inte orkade röra ens. Trodde bara detta skedde på kvarterskrogar mm så vi blev alla förvånade. Men kul att hon i alla fall ev får smaka på maten idag :).



Mellan andra varmrätt och efterrätten var det så dags för presentöppning. Gubens brorsjäntor var bara för roliga, korten de själva skrivit grattade mig till min 70-års dag!!! Och så hade de även skrivit "faster" fast de vet att jag ogillar det ordet något så in i bomben. Men allt var ju så klart med glimten i ögat ;) Fick även en banan??!!?? som de skrivit på, var får de alla idéer ifrån? ^^

De "riktiga" presenterna som öppnades sen var något som jag verkligen önskat. En digitalkamera Canon Powershot SX1 IS med en del tillbehör och en kaffebryggare Bosch Private Collection TKA6003V. Nu har vi inte längre några ursäkter för att inte gå ut och fotografera. Vår gamla Canon Powershot slutade fungera för länge sedan och sen dess har vi bara haft en liten enkel kamera som det inte går att göra så mycket med. Hoppas verkligen lusten och viljan att fota nu dyker upp igen så man kan lägga in lite bilder på Fotosidan.

Mitt första macro jag tog med gamla PowerShoten.

Säg Cheeeeeese :D

Nu går det undan

Vaknade, gick ut för morronblosset, och vilken förvåning när jag såg en del av gräsmattan! Nu verkar töandet verkligen ha kommit igång och det går verkligen undan. För ett par dagar sedan var det ju fortfarande rätt så kallt och mycket snö, och nu ser man vägbanor och cykelbanor och alla snöhögar minskar i storlek i raketfart. Fortsätter det i den här takten så är det nog snöfritt till stor del i april. Härligt. Nu väntar man bara på att det ska komma lite videknoppar, snödroppar, krokusar och alla andra små vårtecken som ger hopp om att sommaren är på väg :)

Det som göms i snö kommer upp i tö  :)

lördag 20 mars 2010

Träningsvärk

Väckt av Kleo som vanligt här nu på morgonen och inte kan hon hoppa upp över benen inte, nej då, mitt på magen ska hon landa. Inte bara en gång utan tre gånger och min stackars lilla blåsa är full och jag får panik. Bara att stiga upp. Det goda i det hela är att jag fick nästan 10-11 timmars sömn inatt efter att ha haft en rätt så lång dag på praktiken igår. Steg upp kl 02 natten mellan torsdag-fredag och arbetspasset slutade inte förrän vid ca 14:30 så det blev rätt många timmar. Det märks att denna kropp inte arbetat "hårt" på många många år. Har träningsvärk/värk i axlar, överarmar, magmusklerna!!?? och benen ser brutalt blåslagna ut. Får ju så jädra lätt blåmärken så benen har fått sin beskärda del :). Hann inte med någon tuppalur när jag kom hem så det blev tidigt i säng efter att ha ätit thaichicken red curry med nudlar. Mums.

Torsdagen finns inget gott att säga om, kräksjuk hela natten från onsdagen och halva torsdagen, och ni vet ju hur man mår då och vilken enorm energi man har ;)

Ikväll blir det restaurangbesök med guben, mor och far, hans mor och far, hans bror och hans två döttrar. Blir ett försenat uppvaktande av mig då jag ju fyllt år. Ser verkligen framemot att äta gott igen, man går ju inte ut på restaurang alltför ofta i dagens läge.

Le och var glad, våren är på väg :)

tisdag 16 mars 2010

Tupplur mitt på dagen

Tänk vad en tupplur mitt på dagen kan vara skön. Efter att ha stigit upp så tidigt och jobbat i ett sträck fram till ca 11:30 så ropade sängen på mig. Stoppade in en film i dvdn eftersom jag inte kände mig så där jätte trött egentligen, men det tog nog bara 10 minuter så hade John Blund redan kastat in sand i ögonen och jag sov som en stock. Att Kleo sen kom och hoppade på mig och pratade och pratade efter nån timmas sömn var faktiskt helt ok. Somnade om på tre röda igen.

Mor ringde och väckte mig efter att jag sovit nästan 3 timmar och då kände jag att det bästa är nog att stiga upp. Risken att vilja fortsätta sova hela kvällen och natten var helt klart överhängande. Nu har jag en ledig dag att se fram emot imorgon. Ska bara köra hem far efter att han lämnat in husbilen på verkstaden, sen ska jag bara vara. Hoppas verkligen att det blir lika fint väder som det är nu. Fönstret mot altanen är öppen och fågelsången ekar mellan husen, det har verkligen börjat vända.

Snart är det vår.

Tidig uppstigning

Väckarklockan slog igång prick kl.02 och här sitter jag nu och väntar på att fara iväg på praktik. Vet inte vad jag tycker om såna här tidiga arbetspass. Har alltid jobbat vanliga kontorstider så det är helt klart något annorlunda. Var i alla fall skönt att jag kunde somna tidigt igår så jag hann få nästan 6 timmars sömn :) Misstänker starkt att jag kommer att somna ännu tidigare ikväll om jag inte råkar ta en tupplur på eftermiddagen vill säga.

Sussa på.

måndag 15 mars 2010

Första dagen på praktik

Idag har jag äntligen fått komma iväg på praktik. Började kl 06 och var hemma här vid ca 14:30. Kommer att vara där i fyra dagar och jag tror det kommer att bli lärorikt. Dagens tur var ett fullt ekipage (släpet hade även hylla så det fanns plats för två våningar med burar) till Ica i Årsta och sedan fylla bil och släp med tomburar att ta tillbaka till stan. Lastbilen var en Scania R500 med nya iShift-lådan. Automaterna i dagens läge går ju absolut inte att jämföra med de gamla, bra drag i bilen och övergångarna mellan växlarna känns knappt. Helt klart en bil jag skulle kunna tänka mig att köra :)

Jocke som jag åkte med var trevlig som tusan, lätt att prata med så det lär inte bli många tysta stunder under dessa dagar :).

Imorgon bär det av till Uppsala och sedan till butiker runt omkring, börjar kl 03, dvs inatt!!! Ska bli kul att se hur piggelin jag är vid den tiden, men som de säger, inget är omöjligt.

Carpe diem.

söndag 14 mars 2010

Verkligheten kommer alltid ifatt och det med stormsteg.

Då har man vaknat upp i sin egen säng, solen skiner och katten härjar. Ordningen återställd.

Kryssningen blev helt klart lyckad och jag har haft roligt roligt roligt :) Även fast man åkt på ett antal sådana här kryssningar så verkar man aldrig lära sig att krypa ner i god tid.

Kvällen började med en helt utsökt måltid på Ellas krog. Förrätterna var så stora att de egentligen skulle kallats huvudrätt, men det är ju inte ofta man faktiskt får valuta för pengarna. Huvudrätten, 180g biffstek med gorgonzolamousse och rödvinssky och den var så fint stekt att allt bara föll samman i munnen. Mat är verkligen livet. Bad servitrisen att välja de viner som skulle passa bäst, och iom att det var afrikanska veckor på båten så blev det ett sydafrikanskt rött. Och det var som att dricka guld. Smakrikt, lite oljigt som det ska vara och så underbart gott. Naturligtvis espresso och en sambuca som avslutning :)


Sen var det bara att parta som aldrig förr!! Baren, murphys stout och glennfiddich, in på danssidan, grogg med blinkade isbit, nån öl hit och dit och jaaa, vet inte vad det vart på slutet. Dansbandet som spelade var en överraskning måste jag säga. En ganska späd liten tjej som sjöng, men hon hade röstresurser så det hette duga. Mitt i allt smäller de av Rage Against Machines Killing in the name. Mina ben bär mig fram till dansgolvet alldeles av sig självt, och där börjar jag hoppa och ha mig som aldrig förr. Folket hänger på och det ser nästan ut som en moshpit :D Alltid älskat att dansa och att gå upp och göra det själv är inget som hindrar mig. Saker och ting lugnar ner sig, dansbandet har spelat klart och nu är det musikanläggningen som spelar.

Tomt på dansgolvet och jag går ner och tar det helt i egen besittning. Dansar skrattar har roligt och lurar ner folk som sitter och tittar som om man vore tokig. Helt plötsligt är vi massor som dansar, igen! Så där håller det på ett tag och avslutas med att jag dansar helt solo till ett Michael Jackson medley och tänker bara att den här kvällen verkligen kommer att sätta sig i mina minnesfack. :D



Klockan börjar väl nu närma sig 3-4 på morgonen, tror jag, har ingen uppfattning alls. Vi går till rökrummmet som är i anslutning till danssidan och där sitter nu ett helg gäng med folk, bl a det afrikanska bandet som spelat lite här och var på båten. Naturligtvis sätter vi oss och börjar språka med dem och de är ju helt underbara.

De sjunger även Happy birthday för mig på både afrikanska och engelska i lite reaggemode. Mitt i allt kommenterar jag att om jag och guben gifter oss så skulle de ju kunna komma och spela, och naturligtvis så ska det direkt utbytas mailadresser mm. Får deras businesscard med allt, så vem vet. Skulle man ha ett riktigt afrikanskt party i framtiden så vet jag ju iaf vart jag ska vända mig.


Tiden rusar iväg och de behöver gå och vila, det är klart, spela varje kväll/dag på båten så lär man ju ta hand om sig. Guben och jag sitter kvar och det är då det där dumdristiga inträffar, man vill ha mer öl och cigaretter. Nu är klockan närmare 9 och sängen borde ju vara alternativet, men icke då.
Vi går till cafét och jag roffar åt mig... MAT!!! Man betalar per vikt, så det bidde en schnitzel, köttbullar, brunsås, pot.mos, potatis, lingonsylt och en bit currykyckling. Guben tittar på mig som att jag inte är klok på en fläck, men måste bara säga att aldrig aldrig någonsin har varm mat på morgonen smakat så bra :D Tog faktiskt bara vatten till maten, insåg att enough is enough. När klockan nu börjar närma sig 11 kommer den där avgörande punkten, sängen eller fortsätta "in the fast lane"?? Som tur var vann sängen denna vända, fick ca 3-3,5 timmars sömn och sen upp och försöka få i sig något, igen.


Resten av dagen var väldigt lugn för min del. Cola cola cola cola och åter cola :D Verkligheten kommer alltid ikapp och den gjorde det med stormsteg. Kvällen innan är jag ung och partywild, nu sitter jag och tycker synd om mig själv och lider som värsta åldringen. Kan verkligen en natt göra sån skillnad vad gäller åldern ;) ??!!??
Resan på bussen hem bestod i att lyssna på några fyllekråkor från Enköping och sen var det iPhoneläge med melodifestivalen. Bra låtar rakt igenom är min spontana reaktion. Hoppas lite på Anna Bergendahl och väl hemma sen, nerbäddad (fortfarande tyckandes synd om mig själv) så går hon och vinner. Helt ok!!!

Har nu vaknat och inser att jag fortfarande iaf lever, redan fått mail från Oscar i det afrikanska bandet så naturligtvis har jag nu addat honom på FB. Kaffekoppen står här bredvid och mina tankar är bara, krypa ner i sängen eller lägga mig här på soffan med de tre F:en, fosterställning, filt och fjärrkontroll. Oavsett resultat så är allt bra.

Man fyller bara 40 år en gång i livet och tur är väl det!!!







Lev väl och må solen skina.

fredag 12 mars 2010

Kryssningen väntar

Då var dagens måsten avklarade. Tandhygienisten, 695kr, ett litet hål i kassan, tankat ca 30liter, ca 400kr, ytterligare ett hål i kassan. Försökt hjälpa guben på hans jobb att få igång en skrivare, sket sig. Hämtat ett "stort brev" på tobaken, var en present!!!! Yeyyyyy!!! Alltid kul med överraskningar. Nu sitter jag här med en nyöppnad kall öl och firar mig själv lite inför kryssningen senare idag.

Var ett tag sedan guben och jag for iväg, ska bli så himla skönt att komma ifrån denna verklighet, även om så bara för 24 timmar. Vet inte vad det är med dessa kryssningar som är så roligt egentligen, men något är det ju, annars skulle man ju inte fara. Har inte en aning om vad man ska ta med sig för kläder, men blir nog svart, svart, svart som vanligt. Hårdrocksluvtröjor, tshirtar och jeans funkar alltid. Är ju ingen gala vi ska på ;)

Räknar med fler hål i kassan, men idag är det värt det.

En underbar helg önskas er alla. Må solen skina.

Milstolpe i livet

Jahapp, då har man nått en ny milstolpe i livet. 40. Vet inte hur jag känner kring det, enligt vissa så börjar livet nu, enligt andra så har man nu nått halva livet och det går bara utför. Känner mig ju fortfarande som en 23-åring så jag tror jag följer det spåret. Man är det man vill vara, åldern är bara en siffra på ett papper. Har hela tiden sagt att den dagen då jag slutar vara barnslig och ha kul då är det dags att gräva ner mig "6 feet under".

Dagen till ära så ska jag till tandhygienisten, hur fasiken jag nu kunde vara så dum att ta denna tid just idag. Får skylla på åldern!! :)

Sticker iväg på kryssning idag, ska bli skönt och bara äta gott och dricka gott och titta på alla människor. Kanske t o m blir en liten paraplydrink.

Kryssa lugnt.

torsdag 11 mars 2010

Arg redan på morgonen

Vaknade ca 1 timma innan klockan skulle ringa och det var ingen idé att ligga kvar i sängen. Börjar bli "som vanligt" detta att inte kunna sova ut på morgonen, vet inte vad jag ska göra åt det. Stiger iaf upp och går ut i vardagsrummet för att kolla mailen och lite annat. Kommer inte ut på nätet!!! Tror först att det kanske är nätet som är nere, men ser sen att accesspunkten inte blinkar. Vad i h-e, det har aldrig hänt förut. Går och känner om katten kanske dragit ur någon sladd, men icke. Testar att ta ur strömmen och sätta på igen. Inget!! Nu börjar irritationen smått växa inombords. Känner att strömadaptern är riktigt varm, så självklart tar jag ur den och lägger den för att svalna. Under tiden, på med kaffet, ut för morgonblosset och alla små andra saker man brukar göra. Kleo jamar och börjar bli så där dryg som bara hon kan på morgnarna. Känner adrenalinet stiga. Är ju helt hjälplös utan internet!!! Lusten att försöka krångla sig in i datarummet bland all bråte för att sitta vid den stationära är inte så stor.

Tar lite kaffe och känner att adaptern nu svalnat, med stort hopp i sinnet pluggar jag in den och....ingenting. Sitter och stirrar på skärmen med ett menlöst ansiktsuttryck. I all desperation att göra något med datorn börjar jag spela Spindelharpan. Har ju förstått för länge sen att jag nog är lite internetberoende, men detta är ju faktiskt löjligt. Mitt i alltihop kommer jag på, men jösses, jag kan ju ansluta med nätverkskabeln!! Yey!! Börjar fippla med alla kabelhärvor som ligger och får till slut loss nätverkskabeln. Fixar inställningarna och ÄNTLIGEN ute i mitt cyberspace. Börjar direkt söka efter accesspunkter och ser att Netonnet har i lager. Guben får direkt i uppdrag att åka dit efter jobbet.

Allt löser sig till slut säger de visa och det stämmer nog :D

onsdag 10 mars 2010

Tänk att jag tog språnget

Fick sluta tidigare idag eftersom lärarna skulle ha något möte. Typiskt att det ska drabba den lilla körtid jag ändå har, men men, inte mycket man kan göra åt det. Har gått över förväntan idag både vad gäller vänstersvängen och backning in mellan släp.

Jag trodde verkligen inte för ett år sedan att detta var något jag skulle göra idag :D. Varken att gå i skola eller just yrkeschaufförsutbildning. Då kändes mycket fortfarande väldigt svart och tungt och misstron på att man verkligen skulle komma tillbaka helt var otroligt stor. Det som är svårast är att se det som är positivt runt en och det positiva framtiden kan ge, allt är trots allt inte bara svart eller vitt. Nu idag är jag verkligen glad att jag vågade ta språnget och börja på något helt nytt och speciellt något så främmande som lastbilschaufför. Har ju inga kontakter inom den branschen, varken inom familjen eller bland vänner, så jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra att få jobb efter skolan. Det är ju bara så fruktansvärt roligt att köra lastbil så det är inte klokt :D :D

Nu dags och kolla ifatt lite tvserieavsnitt från USA, bara älskar Medium, Dr House, Damages, Lie to me med flera med flera.


Ta't lugnt, ta en Toy.

Uppe före tuppen

Vet inte vad som händer nu för tiden. Visserligen började Cleo jama och ha sig redan vid halv 6 men lugnade sig rätt snart. Måste ju bara kunna somna om, börjar ligga och tänka på vänstersvängsbackning och att sova är som bortblåst. Bara att inse att man för tillfället är hjärntvättad och det enda som finns i huvudet är att backa, backa, backa. Efter 20 minuter var det uppstigning som gällde, hjärnan arbetade nu för fulltryck och känslan av uppgivenhet var total.

Kaffepannan på, läst mail, lite nyheter på tv och på weben, kollat FB och lite andra sajter. Och här sitter jag nu.

God onsdagsmorgon.

tisdag 9 mars 2010

Ansvarsfull

Så har man gjort sitt ansvarsfulla och delaktiga jobb genom att ha varit på styrelsemöte här i föreningen. Ibland tar det emot något så oerhört att behöva ta sig iväg på detta, men samtidigt är jag sån att jag gärna vill ha pejl och kontroll på vad som händer, vad som har hänt, hur ser ekonomin ut, vad behövs göras osv osv. Egentligen är det också rätt kul, man lär sig oerhört mycket att sitta i styrelser oavsett vad det gäller. Man lär sig att förstå lagar, leta i lagar, se till allas bästa, lära sig att fatta obekväma beslut, ekonomi och budgetar och en hel del annat.

Har t o m varit så duktig att jag redan skrivit protokoll för dagens möte samt åtgärdslistan. Detta kan jag helt klart tipsa om till er som sitter i styrelser och kanske inte redan har, åtgärdslista som punktar upp vad som ska göras, vem/vilka som ansvarar för det, när punkten öppnades, kommentar och status. Enkelt för alla att se vad de har på sitt bord för tillfället och ingen kan missa pga av att något protokoll kanske försvunnit, eller att man helt enkelt glömt. Punkterna stängs inte förrän de är klara och slutdatum sätts. Denna lista är alltid sista punkten på dagordningen där man går igenom punkterna som ska stängas och de punkter som ska läggas till. Detta är också ett bra dokument inför en årsberättelse där man kan se vilka delar som kan vara värda att ta med så att medlemmarna ser att styrelsen gör ett bra jobb. :)

Jaja, nu är det dags och hjälpa guben och skriva lite på deras Grovplanering för denna termin. Är som sagt inte klokt vad fint väder en lastbil och släp kan göra för både humöret och produktiviteten.

Nanna gott och dröm sött.

Underbart

Vilken underbar dag det har varit, från tidig morgon fram till nu. Solen har visat sig från sin bästa sida och man kan ju inte göra annat än att le :)

Dagen på skolan har också varit helt otroligt rolig idag. Började med sidoförflyttning och självklart gick allt åt h-e, medan Julia rattade som värsta gudinnan. Snacka om att man kände sig pressad, avis och även irriterad på sig själv att det inte fungerar. När det så småningom var min tur igen, dags att andas sakta, ta det lugnt, och försöka göra som hon gjort tidigare (satt ju bakom ryggen på henne så jag kunde se i speglarna hur hon tänkte och även hur hon sen rattade). Och gissa om det gick? Jo, ta mig tusan, precis innan lunch fick jag till två backningar på raken, raka och snygga rakt in i fickan. Jisses om man blir glad när man märker att det släpper. :D :D

Efter lunch så var då dags för det stora "mandomsprovet". Ut på väg med släp för allra första gången. Fy h-e vad roligt det var!!!!!!!!!! Nu börjar det kännas på "riktigt" att vi verkligen kör lastbil och släp. Det gick kanonbra för både mig och Julia, och visst var det pirr i magen innan man satt vid ratten, men väl där, så släppte det rätt snabbt. Men oj om man är lång och stor! Tar mer tid än man tror när man t.ex ska svänga vänster och få över hela konkarongen. Får nu bara hoppas att det töar till mer så att vägbanorna blir bara så vi får fler chanser att testa på. Fr o m vecka 15 är det planerade körningar på väg, men inte helt fel om vi hinner få lite mer smak och erfarenhet innan.

Jaaa, vad ska man säga. Vilken underbar dag :D

Styrelsemöte kl 18, kommer att gå bra det med även om jag inte egentligen var sugen på det imorse. Men se vad lite lastbil och släp det behövs för att man ska bli mottaglig och glad för allt.

Ratta lugnt :D

Morgonljus

Ligger och sover skönt och har en massa drömmar om skrotvolvon, vaknar abrupt av att Kleo jamar och härjar i sängen. Tittar på klockan och har ju hela 20 minuter kvar innan väckarklockan ringer men inser att det är kört. Går upp för att ta första morgonblosset och inser, det är redan ljust!!! Pippifåglarna sjunger, känns lagom kallt och det är så ljust så man nästan blir rörd. Vi är verkligen på väg mot rätt håll.

För er som har katt så rekommenderar jag verkligen denna youtube länk. Blir inte mer sant :D


Ha en underbar dag och idag lär solen skina

måndag 8 mars 2010

Kvällsmat

Ojjj vad klockan tickade iväg. Dags att inta lite kvällsmat och det kan ju bara bli bra, halv pizza kvar från igår!!!! Yaaammmmmiiiiiiiii! Och på denna måste man absolut slänga på lite bernaisesås, iaf när man känner sig så svulla sugen som jag gör nu  ;)    Som tur är så har jag matlådan klar till imorron, blir makaronilåda med korv och bacon, brukar oftast ha köttfärs, men det blir nog mumma det här med.

Smaklig spis

Dagens bedrifter

Då var man hemma igen. Dagarna tycks bara gå fortare och fortare. Dagen började ju rätt roligt när vi fastnade med lastbilen precis utanför carporten. Snön som snöslungats ner från taket hade fryst till och var rätt hårt packat, ca 20-30cm. Gick bra en bit att backa, men sen satt vi där, kom varken framåt eller bakåt. Läraren skulle försöka att visa vart skåpet skulle stå, men det slutade med att vi fick hämta spadar och ta dän snön vid däcken och det bakom bilen fick den andra läraren ta bort med hjullastaren. Väl ute och framme vid släpet för att koppla till så börjas det med detta att det måste vara precist. Backa till, försöka låsa draget genom att "jucka" med bilen fram och tillbaka och inget händer. Då detta drag är ett manuellt så kunde vi inte använda tryckluften heller för att hjälpa till, så Julia var lite off när hon fick försöka några ggr att backa till. Till slut gick ju även det, men gissa om tiden då hade gått fort. Var redan fikarast!!

Vänstersvängsdags. Innan lunch lyckades jag iaf backa in genom sista konorna 2 hela gånger, dock vart det ju inte den mjuka fina svängen och inte stod jag spikrakt heller i slutet, men jag gjorde det iaf :D. Julia som jag åkte med idag imponerade stort, man blir lite avis när man ser att det ser så självklart och enkelt ut och sen när man själv sätter sig vid ratten går allt åt alla andra håll än det ska. Men skam den som ger sig. Efter lunchen satte jag två backningar direkt och sen började det jävlas igen men får ju tänka på att det bara är första dagen trots allt.

Kim och Göran fick äran att vara först ut på väg med släp. Hade varit riktigt roligt och det hade även gått väldigt bra. Avis!!!!!!  ;)   Får se om jag hinner ut något denna vecka. Vi är sex stycken i vår grupp så det borde ju hinnas med om de tar två om dagen. Hoppas hoppas.

Morgondagen bjuder på mer vänstersvängar och sidoförflyttningar. Hann inte med det senare något idag så det får vi tuta och köra på imorgon.

Ratta lugnt :D

Obs! Denna bild är ej från idag, men lika soligt och fint har det varit.

Backning med släp

Måndag och ny skolvecka. Schemat säger backning med släp och det kan behövas. Var ju ett tag sen man satt bakom ratten iom vi har hållit på med truck- och kranutbildningen. Får verkligen hoppas att det går bra från början och inte skiter sig, så att man sitter där i förarhytten och svär och svettas och blir helt utmattad. Vänstersväng har jag inte gjort än så hoppas sidoförflyttningen funkar så att det blir vänstersvängsträning. Är ju lite avis på de i klassen som hunnit ha så många backdagar nu att det gör svängen på ett huj. Jaja, bara hoppas att man lär sig fort :)


Något annat roligt som kanske händer under veckan är att en av lärarna sagt att vi kanske ska få åka ut på väg med släp för första gången. Jääädrar va pirrigt!!! Speciellt nu när vägarna är som de är, snöiga, moddiga, halkiga, smala osv osv. Men det är ju egentligen jädrigt bra att få träna på det nu för det kommer ju trots allt en vinter varje år.

söndag 7 mars 2010

5 timmar och en kvart senare..

....så har många börjat nå målet i Vasaloppet. Redan efter 4 timmar och 2 minuter gick vinnaren in i mål i Mora. Här så har tv-n stått på och jag har letat upp lite bra fotoalbumsidor där jag kommer att lägga upp bilder som jag länkar till härifrån. Just nu har jag testat Jalbum och det finns många fina designformat för albumen där. Två album har jag lagt upp för tillfället och länkar till dem finns på sidobaren här till höger. Frågan är ju bara om man ska betala lite så att man får mer utrymme där. De 30MB man får gratis räcker ju helt klart inte långt. Har även  registrerat mig på Photoshop och där får man 2GB, dock är inte layoterna roliga alls, eller, de duger väl men inte mycket man kan modifiera. Kanske blir så att jag nyttjar båda, det visar sig.

Vasaloppssöndag

Se hela bildenTänk att så många vill åka vasaloppet. Fast det är klart, skulle ju vara en rolig utmaning att försöka göra någongång. Fördelen är väl om man äger ett par längdskidor och kanske har några mil i benen. Har ju varken det ena eller det andra och att bara sitta här i fåtöljen framför dator och tv ger ju inte direkt några muskler eller flås. Snö är ju också något som behövs och i år har det ju verkligen varit vitt och fint långt och länge. Tror de som åker kommer att få en underbar dag, fina spår och solsken. Jag är i alla fall nöjd med att sitta här med mysfilt och kaffe och se på åkarna på tv :).

lördag 6 mars 2010

En vanlig lördag

Denna dag har svischat undan utan att man nästan märkt det. Suttit här och testat olika gadgetar till sidan och kollat runt kring annan info. Har nu fått till en besöksräknare, vad jag nu ska ha den till  :D. Sakta men säkert kommer väl det att se rätt skapligt ut här hoppas jag.




Så här ser det ut när vi kranar på skolan :)




Depositionen för husbilen till SRF är nu betald och har pratat med Gustav nere i Norje om att vi ska ha vår vanliga plats. Nu är det bara väntans tider som gäller :D





Nu zappa lite tv och glutta in på FB och se om något roligt hänt. 

fredag 5 mars 2010

Dagens händelserika händelser

Jag som sällan, eller eg mer o mer, tar mig ut ska åka till C-las för att lösa in en utlandscheck. Parkerar och låser inte iom det är så nära till p-automaten. Redan hemma har jag förberett med en-kronor så att jag kan betala, men när jag väl närmar mig automaten ser jag att den tar kort. Smart tänker jag, blir ju billigare och börjar fippla efter kortet. Kommer fram, drar kortet, voilá där är biljetten. En-kronorna nere i fickan och med biljetten i handen går jag glatt mot bilen. På vägen börjar jag känna efter bilnyckeln....och hittar den inte!!!! Vid bilen går jag igenom varje ficka, och det är typ 6 st på arbetsjackan jag har på mig. Ingen nyckel!!!!! Vad i helvete!!!! Har aldrig hänt förut! Bilen är fortfarande upplåst, jag börjar leta runt om, går tillbaka mot p-automaten, NADA, INGET, den är borta!!!! fram och tillbaka ett par ggr..börjar få ont i magen och tanken på hur detta ska lösas. Bestämmer mig iaf för att gå in och lösa den förbannade checken, kanske någon under tiden lämnar in nyckeln??!!??....Inne på banken tar det tid, inte vanligt att en utländsk check behandlas. Nämner om nyckeln och får sympati, men får ändå vänta. Magen börjar verkligen knipa. Tänk om någon sett var jag kom ifrån och även att jag tappade nyckeln???? Bilen borta??? Tänker, lugn och fin, kolla i receptionen. Om inget inkommit, gå ut lås bilen och ring guben. Visst får gå hem hela jävla vägen, men bilen kommer ju hem förr eller senare. Går till receptionen, nope, ingen nyckel inkommen. Nu börjar hjärtat och magen må illa. Går ut, ställer mig vid automaten där jag tror, TROR, att nyckeln ev försvunnit. Kollar automaten, inget där...ställer mig och ser allmänt ointressarad ut och pillar i fickorna och till slut, vad ser jag??? Jo, någon snäll själ har lagt MIN bilnyckel på soptunnan brevid p-automaten. Tar nyckeln och tar sjumilasteg mot bilen, mitt i allt kommer jag på...vad i helvete, jag lär väl betala ut mig också!!! Tillbaka till p-automaten och dra kortet och NU till bilen. Hade någon sett mig hade de nog vikit sig av skratt. Jisses, vilken nörd man kan vara ibland :D Slutet gott allting gott! :D

Första inlägget


Jahaa, hittat ett ställe där jag nog kan skriva av mig. Har ju helt lagt ned detta med att tanka ner hur som helst, på köpet har jag även förlorat möjligheten att bara och sitta och skriva och folk svarar lite här och där. Känns något tomt. Eller egentligen, om man ska vara riktigt jävla ärlig, för jävla tomt. Var ska jag nu skriva? Vem ska lägga in någon rolig kommentar? Sitter på FB men hur jävla kul är det?????? på en skala...typ 1. Fast ett bra ställe o knyta ihop gamla kompisar...faktiskt.

Jaha, det var det....1:a inlagt iaf.

Må solen skina